Daugavpils pilsētas dome atbalstīs florbolu: iedalīti 5 tūkst. latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka Daugavpilī darbojas vairākas pašvaldības programmas, kuras atbalsta sabiedriskās organizācijas, tostarp sporta nozari, 3.oktobrī, pieņemot grozījumus, pilsētas budžetā tika paredzēti 5 006 lati florbola attīstībai Daugavpilī.

Ar Sporta pārvaldes starpniecību dotācija tiks novirzīta sabiedriskajai organizācijai „Latgales florbola savienība” spēļu rīkošanai 2013.gadā, tostarp dalības maksai, inventāra iegādei, transporta izdevumiem, treniņiem.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka minētā organizācija tika izveidota nesen, tādēļ nav piedalījusies pašvaldības finansējuma programmās.

Tādējādi, nepretendējot uz finansējumu, kuru ik gadu sadala Sporta pārvalde, Sociālo lietu komiteja, Izglītības un kultūras jautājumu komiteja, kā arī Jaunatnes departaments, sabiedriskā organizācija griezās Domē.

Saņemot organizācijas valdes locekļa A.Petrovska parakstīto vēstuli ar lūgumu iedalīt finansējumu 2013.-2014.gadam, Domes vadība uzdeva paredzēt budžetā finansējumu. Grozījumus apstiprināja Finanšu komiteja, tie tiks iesniegti izskatīšanai Domes sēdē 10.oktobrī.

Atgādināsim, ka pirmais Daugavpils čempionāts florbolā notika 2010.gada maijā. Toreiz Nikolajs Harlamovs ziņoja, ka čempionāts tika organizēts sadarbībā ar sabiedrisko organizāciju „Kislorod”, Sporta pārvaldi, ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietnieka Vjačeslava Širjakova atbalstu. Par pirmā Daugavpils čempionāta uzvarētāju kļuva komanda O2 (kapteinis Aleksandrs Petrovskis).

Turpmāko divu gadu laikā šis sporta veids aktīvi attīstījās, tomēr publikācijās par vietējiem sportistiem tika minēts, ka sporta veida attīstībai nepieciešami lieli līdzekļi.   

Kā zināms, viens no aktīvākiem organizācijas „Kislorod” pārstāvjiem ir Valērijs Oščenkovs, pateicoties kuram šis sporta veids tika attīstīts un kurš pašvaldību vēlēšanās startēja vienā sarakstā ar Juriju Zaicevu, kurš kļuva par Domes deputātu. Vai tas nozīmē, ka deputātu vidū atkal ir florbola attīstības piekritēji, laiks rādīs.


Написать комментарий