Pensijas 3.līmenim piesakās arvien jaunāki cilvēki

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos privāto pensiju fondu jeb pensijas 3. līmeņa dalībnieku skaits Latvijā ir pieaudzis par 7 553 cilvēkiem, kopā sasniedzot 214 698 dalībniekus. 

Tas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā šajā periodā pērn, kad pensiju 3.līmenim pievienojās 4 074 dalībnieki.

Par savām vecumdienām sāk domāt arvien jaunāka gadagājuma iedzīvotāji – vidējais vecums 3.līmeņa „jaunpienācējiem”, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, sarucis par trīs gadiem, sasniedzot 29 gadu vecumu, portālam BNN norāda Swedbank.

Pērn šajā periodā vidējā jaunā līgumslēdzēja vecums bija 32 gadi. Jaunie līgumslēdzēji visbiežāk izvēlas dinamisko pensiju plānu un to regulārās iemaksas privātajai pensijai ir vidēji 25 lati mēnesī.

«Salīdzinoši straujais pensiju 3. līmeņa dalībnieku skaita pieaugums apliecina, ka aizvien vairāk cilvēku ne tikai apzinās, bet arī sāk uzņemties atbildību par savu labklājību vecumdienās. Turklāt apsveicami ir tas, ka jaunie profesionāļi privāto pensiju saskata kā iespēju vecumdienās nepazemināt savas dzīves latiņu, bet saglabāt to līdzvērtīgā līmenī. Jo ātrāk iedzīvotāji sāk veidot uzkrājumus privātajai pensijai, jo ar mazākām ikmēneša iemaksām ir iespējams sakrāt sev vēlamo apmēru iztikai vecumdienās. Pie tam šī paaudze iezīmē arī jaunu tendenci līgumu slēgšanā – pieteikšanās privātajai pensijai un līgumu slēgšana tagad daudz biežāk notiek internetbankā vai citos bankas piedāvātajos attālinātajos kanālos,» komentē Swedbank Investīciju produktu daļas vadītājs Reinis Jansons.


Написать комментарий