Rūpniecības produkcijas apjoms sarucis par 3,5%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augustā salīdzinājumā ar jūliju rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājies par 2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 4,3%, apstrādes rūpniecībā – par 2,4%. Savukārt neliels pieaugums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 0,8%.

Vislielākais apstrādes rūpniecības produkcijas samazinājums, salīdzinot ar jūliju, bija citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – par 66,7%, iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visāda veida iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) – par 16,1%, automobiļu, piekabju un puspiekabju ražošanas nozarē – par 6%.

Savukārt produkcijas apjoma pieaugums bija kokapstrādē – par 3,6%, pārtikas produktu ražošanas nozarē – par 2,9% un apģērbu ražošanas nozarē – par 10,3%.

Šogad augustā, salīdzinot ar 2012.gada augustu, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 3,5%.

Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 2,5% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 7,9%, bet pieaugums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 0,6%.

Lielākais apstrādes rūpniecības produkcijas samazinājums, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo periodu, bija metālu ražošanas nozarē – par 66,3%, citu transportlīdzekļu ražošanas nozarē – par 40,7% un iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā – par 39,8%.

Savukārt ražošanas apjoma pieaugums, salīdzinot ar pērno augustu, bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 33,8%, elektrisko iekārtu ražošanas nozarē – par 16,9%. Produkcijas pieaugums bija arī pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: pārtikas produktu ražošanā – par 6,8%, metālapstrādē – par 4,7% un kokapstrādē – par 3,7%.


Написать комментарий