Indieši protestē pret jauna štata izveidošanu

foto: relaxic.net
foto: relaxic.net

Pēc valdības lēmuma izveidot jaunu štatu, Indijas Āndhra Pradēšas iedzīvotāji pulcējas uz protestiem un aicina sākt 48 stundu streiku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Valdības ceturtdienas lēmums paredz 10 no pavisam 23 Āndhra Pradēšas štata rajoniem apvienot Indijas 29. štatā – Telanganu, kurā iekļauta arī lielā Haidarābādu pilsēta.

Indijas sestā lielākā pilsēta, kurā atrodas nozīmīgi informācijas tehnoloģijas un farmācijas uzņēmumi pirmos desmit gadus vēl būs kopīga galvaspilsēta abiem štatiem, tomēr tas nespēj mierināt daudzus Āndhra Pradēšas iedzīvotājus.

Protestējot pret lēmumu, par iespēju atkāpties paziņojuši četri federālās valdības ministri. Bet aktīvistu aicinājums uz divu diennakšu streiku draud ar skolu, sabiedriskā transporta un uzņēmumu darbības apturēšanu.

Jaunā štata izveidošana vēl ir jāapstiprina parlamentam. Korespondenti ziņo, ka lēmums ir saistīts ar nākamajā gadā gaidāmajām vēlēšanām. Pēdējās iedzīvotāju aptaujas liecina, ka grūtības 35 miljonu apdzīvotajā Āndhra Pradēšas štatā, kuram parlamentā pienākas 42 vietas, radušās valdošajai "Kongresa partijai".

 


Написать комментарий