TV3 un LNT no nākamā gada būs skatāmi tikai par maksu

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Mediju grupas "Modern Times Group" nolēmusi, ka no nākamā gada kanāli TV3 un LNT būs pieejami tikai maksas platformās, kas ļaus oriģinālsatura īpatsvaru šajos kanālos palielināt par aptuveni trešdaļu, portālu "Delfi" informēja MTG sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Līdz ar to bez maksas Latvijā būs vērojami tikai divi kanāli – valsts televīzija LTV1 un LTV7.

"MTG TV" un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena skaidro, ka MGT uzskata - šīs izmaiņas nāks par labu skatītājiem, jo grupa varēs vairāk līdzekļu ieguldīt Latvijā ražota satura izveidē. "Turklāt televīzijas darbību būtiski ietekmē skatītāju paradumi un jaunākās tehnoloģiju tendences, kas liek mums skeptiski raudzīties uz piecu gadu ilga līguma slēgšanu par bezmaksas apraidi," atzīst Zūzena.

Kļūšana par maksas kanāliem ļaus nākamgad kanālos TV3 un LNT palielināt Latvijā veidoto oriģinālsaturu par aptuveni trešdaļu, kas kopā ar kvalitatīvu ārzemju saturu veido LNT un TV3 pievilcību, uzskata MTG.

Pēc MTG aplēsēm, šīs izmaiņas skars 6-7% skatītāju, kuri pašlaik televīziju skatās tikai bezmaksas apraidē.

"Mēs veicam šīs izmaiņas skatītāju labā, pieņemt lēmumu mūs pamudinājusi nestabilā situācija nozarē pēdējo gadu laikā. Lēnā reklāmas tirgus atgūšanās pēc ekonomiskās krīzes 2008.gadā, stingrāki noteikumi politiskās reklāmas jomā, sabiedrisko mediju finansēšana no valsts līdzekļiem un to dalība reklāmas tirgū, ir daži no iemesliem. Mainot juridisko statusu kanāliem TV3 un LNT, mēs varēsim strādāt prognozējamākos apstākļos. Tas būs ieguvums gan mums, gan arī skatītājiem," uzskata Zūzena.


Написать комментарий