Jaunajā mācību gadā Daugavpils skolās un bērnudārzos strādās vairāk nekā 20 jaunie pedagogi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī mācību gada sākumā Daugavpils izglītības iestādēs strādās 21 jaunais pedagogs, 16 no viņiem ir Daugavpils universitātes absolventi. Viņus visus sveica nesen notikušajā Skolotāju dienai veltītajā pasākumā, kas norisinājās Kultūras pilī.

Jāatzīmē, ka tikai viens stiprā dzimuma pārstāvis pasniegs datorzinības Daugavpils 3.vidusskolā. Kopumā jaunie speciālisti strādās 16 pilsētas vispārizglītojošās iestādēs.

Desmit pirmsskolas izglītības iestādēs darbu uzsāka 15 jaunie audzinātāji. Jaunie un perspektīvie speciālisti papildināja arī pilsētas skolu pedagoģiskos kolektīvus, piemēram, 13. un 3.vidusskolu, J.Pilsudska Daugavpils poļu valsts ģimnāzijas, Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”, Logopēdiskās internātpamatskolas kolektīvus.

15.vidusskolas direktors Anatolijs Gržibovskis atzīmēja, ka pedagoga diplomu saņem daudzi, bet skolās strādā nedaudzi – jāspēj ne tikai mācīt skolēnus, bet arī būt daudzpusīgam un zinošam. Pēc viņa vārdiem, skolotāja profesija nekad nebija saistīta ar materiālo nodrošinājumu, toties pedagogiem ir plaša sirds.



Написать комментарий