Ar Daugavpils Būvniecības departamentu Mūžīgās uguns iedegšanu pagaidām nesaskaņo

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Būvniecības departamenta vadītājas pienākumu izpildītāja Santa Pupiņa, uz oktobra sākumu departaments nav saņēmis pieteikumu Mūžīgās uguns atjaunošanai Daugavpilī.

Atgādināsim, ka septembra sākumā Santa Pupiņa ziņoja, ka departaments nav saņēmis rakstisku iesniegumu atļaujas saņemšanai Mūžīgās uguns atjaunošanai Daugavpilī. Pēc tam kustības „Par Mūžīgo uguni” vadītājs Valērijs Oščenkovs ar dažu MIL starpniecību ziņoja, ka septiņu mēnešu laikā tika vākti līdzekļi gāzes padeves sistēmas rekonstrukcijas darbu veikšanai un gāzes iepirkšanai degļiem, un aktīvisti ir gatavi veikt pirmos memoriāla rekonstrukcijas darbus.

Pēc V. Oščenkova izplatītā ziņojuma jūnijā sponsora firmas pārstāvji vērsās Būvniecības departamentā, lai noskaidrotu darbu saskaņošanas procedūru, un toreizējā departamenta vadītāja Svetlana Krjukova paziņoja, ka jautājumu apspriedīs pēc deputātu balsojuma. Pēc tam, kad pēc aktīvista vārdiem departamenta juriste Santa Pupiņa saskaņošanas mehānismu paskaidroja savādāk, aktīvisti nolēma savas idejas realizācijai nodrošināt sev Krievijas diplomātu atbalstu un veikt saskaņošanas procedūru nevis Daugavpilī, bet Rīgā.

Komentējot situāciju oktobra sākumā, tagad jau Daugavpils Būvniecības departamenta vadītājas pienākumu izpildītāja Santa Pupiņa portālam Gorod.lv pavēstīja, ka uz šo brīdi situācija nav mainījusies un nekādus dokumentus saskaņošanai departaments nav saņēmis. S. Pupiņai bija grūti komentēt faktu, ka saskaņošana kaut kādā veidā tiek veikta Rīgā, atzīmējot, ka kontrolējošā funkcija vienalga paliek departamentam.

Tāpat vadītājas pienākumu izpildītāja atzīmēja, ka pastāv šāda varbūtība: tīkli, kurus tiek plānots izmantot Mūžīgās uguns iedegšanai, var atrasties neatbilstošā stāvoklī, tādēļ ir iespējami lieli darbi, bet slēdzienu šajā jautājumā var dot tikai sertificēts speciālists.


Написать комментарий