Idejas brīvdienām Daugavpilī: Sports, Murmanskas fotogrāfijas, Skolotāju dienai veltīta izrāde un retro diskotēka

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Atkal ir pienākušas brīvdienas, bet tas nozīmē, ka daugavpiliešiem būs iespēja atpūsties un labi pavadīt laiku. 

Lai pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būtu vieglāk orientēties daudzajos pasākumos, piedāvājam īsu to apskatu.

Sestdien, 5. oktobris jau no paša rīta sāksies ar daudzām sporta sacensībām. 10:00 Daugavpils Olimpiskajā centrā tiks atklāta jaunā peldēšanas sacensību sezona, tādēļ publiskai lietošanai līdz 12:00 būs pieejami tikai divi peldbaseina celiņi.

Toties vakarā par Olimpiskā centra apmeklētājiem kļūs tusētāji: sākot no 22:00 iestādes foajē sāksies kārtējā retro diskotēka. Tā tiks veltīta kādreiz pazīstamajam lielākajam Daugavpils klubam, kuru tautā sauca par „Stroiku”. Diskotēka turpināsies līdz 5:00, bet biļešu cena līdz 23:00 sastādīs tikai 2 latus.

Sestdien, 5. oktobrī Sporta kompleksā „Celtnieks” notiks sacensības brīvajā cīņā starp Daugavpils bērnu un jaunatnes skolas audzēkņiem.

11:00 Kultūras pilī sāksies LJBL – LR basketbola čempionāts kategorijās U–12, U–13 un U–17 starp Daugavpils un Valmieras komandām, bet U–13 kategorijas čempionāta ietvaros tiksies Daugavpils un Alūksnes basketbolisti.

Ledus hallē sestdien notiks bērnu un jaunatnes hokeja sacensības U–14 un U–16 kategorijās, bet boksa zālē Puškina ielā 55a notiks boksa sacensību atklāšana.

11:00 kinoteātra „Renesanse” foajē tiks atklāta Murmanskas foto studijas darbu izstāde. Skatītāju uzmanībai piedāvās „zelta kolekciju” ar nosaukumu „Ar mīlestību no Ziemeļiem”, kura jau paspēja apceļot daudzas valstis no Norvēģijas līdz Austrijai un Nīderlandei. Izstādi varēs apskatīt darba dienās līdz 3. novembrim.

Pedagogu profesionālajiem svētkiem Daugavpils teātris organizēja speciālu akciju, pateicoties kurai skolotāji varēs nopirkt divas biļetes uz izrādēm par vienas cenu. Visi, kuri izmantoja šo iespēju, varēs noskatīties smieklīgu komēdiju „Ekstrasensu cīņa”. Tā ir gada sākumā režisora I.Lūša uzvestās lugas krievu valodā „Melu detektors” versija latviešu valodā, kura radīta pēc mūsdienu krievu dramaturga Vasīlija Sigareva lugas. Lomās: Jānis Jarāns, Kristīne Veinšteina, Ritvars Gailums. Izrādes sākums 17:00. Biļetes vēl var nopirkt kasē, to cena variē no 3 līdz 5 latiem.

Turklāt teātra otrajā stāvā visi skatītāji varēs novērtēt Daugavpils studijas „Ezerzeme–F” fotogrāfu izstādi, kas veltīta mūsu slavenā novadnieka Marka Rotko jubilejai. Pilsētas meistaru darbi iepriecinās un pārsteigs ar neparastiem rakursiem un skatījumiem uz sen ierastām lietām un parādībām.

Svētdien, 6. oktobrī teātris aicina daugavpiliešus un pilsētas viesus vēl uz vienu izrādi. Šoreiz skatītāju uzmanībai piedāvās skumju un vitālu stāstu par divu sieviešu likteni, kuras saista mīlestība pret vienu sen nomirušu vīrieti ar nosaukumu „Valentīna diena”. Pazīstamā krievu novatora un mistificētāja Ivana Viripajeva lugu iestudēja jaunais un talantīgais režisors Georgijs Surkovs. Lomās: Vera Hramņikova, Egīls Viļumovs, Žanna Lubgāne. Izrāde, uz kuru biļetes jau ir pārdotas, sāksies 17:00.


Написать комментарий