Jauni pavērsieni pirms 6 gadiem pazudušās Madelēnas lietā

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

"Tā mozaīka tagad varētu salīmēties kopā," saka māte bērnam, kura pazušana pirms 6 gadiem Portugāles kūrortā bija un ir viena no visskaļākajām bērnu pazušanas lietām pasaulē. 

Tolaik trīsgadīgā Madelēna Makkena vienkārši izgaisa, un šo gadu laikā lietu atrisināt nav bijis pa spēkam nevienam. Pagājušajā mēnesī pie darba ķērās britu policija, un nu pienākuši jaunumi: ir pavedieni, kas norādītu, kas īsti ar meiteni noticis.

Keita un Garijas Makkeni - pazudušās meitenes vecāki - saka, ka ir priecīgi, ka lietu atkal no jauna šķetināt sācis Skotlendjards. Ne Portugāles, ne citu valstu policijai līdz šim nav izdevies atrast bērnu, vēl vairāk - viņas pēdas patiešām izgaisušas. Mazās Madelēnas pazušanas epopejai visus šos gadus līdzi sekojuši mediji visā pasaulē, gadu gaitā dzimušas desmitiem sazvērestības teorijas. Līdz pat tam, ka meitene ir mirusi un vainīgi tajā ir vecāki.

Tagad, kad pirms mēneša lietu atkārtoti sāka izmeklēt Skotlendjards, vecāki cer, ka beidzot kaut kas varētu tapt skaidrāks. Britu policisti paziņojuši, ka jaunumi ir, taču nesaka, konkrēti kādi tie ir. Tas tapšot zināms īpašā dokumentālā filmā, ko pārraidīs britu televīzija. Pēc visa spriežot, iespējamo noziegumu palīdz šķetināt jauna telefonsakaru metode. Proti, bērna pazušanas dienā - 2007.gada 3.maijā - Portugāles kūrortā Praijadaluzā atpūtušies tūkstošiem iedzīvotāju, un nu rasts veids, kā pārliecināties, kam un kad viņi zvanījuši pa mobilajiem telefoniem. Esot noskaidroti vairāki cilvēki, kuri sevišķi intensīvi tieši Madelēnas pazušanas brīdī zvanījuši uz Vāciju un uz Holandi.

Neko vairāk detektīvi pagaidām nesaka, pietaupot esenci raidījumam televīzijā. Galvenais izmeklētājs Endijs Redvuds intriģē: "Mēs uzskatām, ka esam guvuši vispilnīgāko priekšstatu par to, kas notika kūrortā Madelēnas pazušanas dienā. Tas ir liels solis uz priekšu izmeklēšanā. Un mums būs vajadzīga visas sabiedrības iesaistīšanās," sacīja dektektīvs.

Gaidāmais TV šovs rekonstruēs 3.maija notikumus Portugāles kūrortā un vēlreiz intervēs Madelēnas vecākus, kuri šo gadu laikā nonākuši krustugunīs ne reizi vien.

Policija noskaidrojusi, ka todien kūrortā un jo sevišķi Makkenu ģimenes viesnīcas apkārtnē visvairāk bijuši pilsoņi no Lielbritānijas, Nīderlandes, Īrijas un Vācijas. Tieši šos cilvēkus izmeklētāji cer uzrunāt caur TV ekrāniem.


Написать комментарий