Balvu novada nākotnes vīzija

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Ar Balvu novada Domes 2013.gada 12.septembra lēmumu „Par Balvu novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam pirmās redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai” uzsākta Balvu novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam 1.redakcijas sabiedriskā apspriešana, ziņo Balvu novada portāls.

Šis dokuments - Balvu novada ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam ir novada ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteikts novada ilgtermiņa attīstības redzējums, mērķi, prioritātes, rīcības virzieni un telpiskās attīstības perspektīva.

Publiskā apspriešana ir noteikta no 16.septembra līdz 15.oktobrim. Aicinājums piedalīties publiskās apspriešanas sanāksmē ir guvis atsaucību.
Pirmā publiskās apspriešanas sanāksmes notika trešdien Kubulu kultūras namā. Tajā piedalījās 30 cilvēki, kas izrādīja nopietnu interesi par šo dokumentu, tātad, par balvu novada un Kubulu pagasta nākotni.

Balvu novada pašvaldības finanšu un attīstības nodaļas pārstāve Valda Vancāne iepazīstināja ar dokumentu, norādot, ka tajā ir atspoguļotas mūsu domas par to, kā, kādā virziena var un varēs attīstīties novads. Viņa arī aicināja izteikt priekšlikumus, jo- neviens jau laimi mums klāt nenesīs – pašiem vien būs jādzīvo un jāstrādā. Stratēģijas dokumentu gatavo un to apspriešanā prezentēja

Priekšlikumus par energoefektivitāti, par lauksaimnieku kooperāciju, par atbalstu lauku saimniecībām racionālā aramzemes izmantošanā, par dzelzceļu izteica Agris Karps, Artūrs Luksts, Jānis Auziņš, Ināra Pugeja un citi.


Написать комментарий