Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijai nosvinēta 20. jubileja

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pirms skolotāju dienas, 4. oktobrī, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija svinēja savu 20 gadu jubileju.

Šinī dienā skolas vadība un pedagogi saņēma neskaitāmus apsveikumus, dāvanas un pateicības vārdus.

Pirms 20 gadiem – 1993. gada 1. septembrī – skola sāka darbību kā sākumskola ar 22 skolēniem Kaļķu ielā 12. 1997. gadā skola tika akreditēta kā pamatskola, vēlāk kā vidusskola, bet 2010. gada jūnijā skola atguva tās vēsturisko nosaukumu - Rēzeknes valsts poļu ģimnāzija.

Pēdējo divdesmit gadu laikā skola ieguvusi savu pilnībā labiekārtotu un skolas vajadzībām atbilstošu ēku, tāpat arī modernu sporta zāli un mūsdienīgu futbola laukumu ar mākslīgo segumu. Šogad ģimnāzija ieguvusi Ekoskolas statusu un Zaļā karoga balvu. Visu šo gadu garumā poļu ģimnāziju atbalstījusi gan Polija, gan Rēzeknes pilsētas dome.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, pasniedzot dāvanu ģimnāzijas direktorei Valentīnai Šidlovskai, atzīmēja, ka šī mācību iestāde kļuvusi par vienu no labākajām pilsētā gan mācību rezultātu, gan sabiedrisko aktivitāšu ziņā, un patlaban mūsu pilsētu ir grūti iedomāties bez poļu ģimnāzijas.

Skolas jubilejas svinībās piedalījās arī delegācijas no dažādām Polijas pilsētām, arī no Rēzeknes sadraudzības pilsētām Sianovas un Čenstohovas, un katras delegācijas pārstāvji pateicās par poļu valodas un kultūras saglabāšanu un attīstību ne tikai ģimnāzijā, bet visā Rēzeknē.


Написать комментарий