Aizliegs braukt sabiedriskajā transportā smērējošā un smakojošā apģērbā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar valdības noteikumiem plānots sabiedriskā transporta pasažieriem aizliegt braukt "smērējošā vai smakojošā apģērbā, smērēt salonu vai lietot pārtikas vai ķīmiskās preces, kas var nosmērēt salonu vai citu pasažieru apģērbu".

Otrdien, 8.oktobrī, izskatīšanai valdībā iesniegtie grozījumi noteikumos par sabiedriskā transporta izmantošanu paredz detalizētāk uzskaitīt aizliegumus pasažieriem. Pašlaik noteikumos pasažieriem paredzēts aizliegums "bojāt sabiedrisko transportlīdzekli un tā inventāru, kā arī veikt darbības, kas apdraudētu satiksmes drošību", kā arī pienākums "ievērot tīrību un kārtību salonā".

Grozījumi paredz noteikt aizliegumu arī "transportlīdzekļa kustības laikā iekāpt tajā vai izkāpt no tā", "bez nepieciešamības iedarbināt avārijas slēdžus, bremzes un citas ierīces", "braukt smērējošā vai smakojošā apģērbā, smērēt salonu vai lietot pārtikas vai ķīmiskās preces, kas var nosmērēt salonu vai citu pasažieru apģērbu".

Tāpat pasažieriem aizliegs "braukt alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu iespaidā, ja pasažieris izturas rupji vai agresīvi, kā arī lietot alkoholiskos dzērienus, narkotiskās, psihotropās, toksiskās vai citas apreibinošās vielas, "apzīmēt vai aprakstīt sabiedrisko transportlīdzekli", "transportlīdzekļa salonā atstāt bez uzraudzības mājas (istabas) dzīvniekus".

Tāpat noteikumos paredzēts aizliegt pārvadāt pirmskolas vecuma bērnus sabiedriskā transportlīdzekļa pirmajās rindās, ja pirmās rindas sēdekļu konstrukcijas nav aprīkotas ar drošības jostām vai bērnu sēdeklīti.


Написать комментарий