Krievija Sočos grasās noklausīties tālruņa sarunas un pārtvert saziņu internetā

foto: ru.wikipedia.org
foto: ru.wikipedia.org

Soču Ziemas Olimpisko spēļu dalībniekus un apmeklētājus, noklausoties tālruņa sarunas un lasot saziņu internetā, uzmanīs Krievijas Federālais Drošības dienests, izpētījuši krievu žurnālisti.

Andrejs Soldatovs un Irina Borogana atklājuši, ka Melnās jūras kūrorta reģionā ievērojami pārbūvēti tālruņu un interneta tīkli, lai izmantojot Krievijas sakaru pārtveršanas sistēmu, novērotu un filtrētu visu datu plūsmu Ziemas Olimpisko spēļu mājvietā, vēsta The Guardian.

6.oktobrī Maskavā prezidents Vladimirs Putins svinīgā pasākumā devis savu svētību olimpiskās lāpas ceļojumam pa plašo valsti, sakot, ka Krievijai un tās cilvēkiem «allaž bijusi raksturīga atvērtība un draudzība», kas ļaušot sarīkot lieliskus sporta pasaules svētkus.

Tikmēr publiski pieejamie valsts iepirkuma dokumenti liecina, ka Federālā Drošības dienesta rīcībā ir aparatūra, kas ļauj iestādei ne tikai pārtvert jebkāda veida tālruņu saziņu, bet arī novērot to, kā e-pastos, tīmekļa tērzētavās (web chats – angļu val.) un sociālajos tīkos tiek lietotas konkrēti vārdi un frāzes.


Написать комментарий