A.Kuzņecovs: Ar SIA “Batergo” noslēgtais līgums pašreizējo tarifu neietekmē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

PAS „Daugavpils siltumtīkli” un SIA „Batergo” starpā noslēgtais līgums par siltumenerģijas iegādi joprojām ir spēkā, tomēr pašvaldības uzņēmums neiegādājas siltumenerģiju no SIA „Batergo”, tādēļ līgums neietekmē pašreizējo siltuma tarifu, paziņoja PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs 7.oktobrī notikušajā preses konferencē.

Andrejs Kuzņecovs paskaidroja, ka saskaņā ar līgumu tika plānots, ka siltumenerģiju no šīs firmas iegādāsies piecus gadus, turklāt tas notiks tikai pēc trim gadiem – pēc aprīkojuma modernizācijas. Tādēļ PAS „Daugavpils siltumtīkli” pagaidām nav iegādājusies siltumenerģiju no SIA „Batergo” (līgums tika noslēgts 2012.gada oktobrī).

Pašvaldības uzņēmuma vadītājs atzīmēja, ka līgums pagaidām nav lauzts, piebilstot, ka SIA „Batergo”, neskatoties uz sabiedrības viedokli, plāno turpināt sadarbību un līguma laušanu nav ierosinājusi.

Pēc A.Kuzņecova vārdiem, SIA „Batergo” turpina izstrādāt tehnisko projektu, bet būvdarbi nav uzsākti un firmas pārstāvji nedarbojas SC teritorijā.

Runājot par PAS „Daugavpils siltumtīkli” nostāju attiecībā uz turpmāko sadarbību ar SIA „Batergo”, A.Kuzņecovs atzīmēja, ka drīz darba grupa apkopos informāciju, izdarīs secinājumus un iesniegs tos izskatīšanai deputātu sēdē.

Tādējādi, sakarā ar faktu, ka patlaban SIA „Batergo” pakalpojumi netiek izmantoti un siltumenerģija no šīs firmas netiek iegādāta, tādēļ līgums neietekmē tarifu, rodas jautājums, vai pilsētā radītā ažiotāža ir pamatota un vai bija nepieciešams iedalīt naudu darba grupu izveidošanai un ekspertīžu veikšanai.


Написать комментарий