V.Golubevs: Par pašvaldības ieceri pārdot AS “Spec. ATU” kapitāldaļas uzzinājām no plašsaziņas līdzekļiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 3.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē tika apspriests lēmuma projekts, kas paredz AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kapitāldaļu atsavināšanu, sakarā ar ko portāls Gorod.lv griezās pēc komentāriem pie AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” vadītāja Valērija Golubeva.

„Akciju īpašnieks ir tiesīgs rīkoties ar tām pēc saviem ieskatiem. Jautājums par to, vai akcijas ir jāatsavina, ir pašvaldības kompetencē. AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” ir komercstruktūra, tādēļ kapitāldaļu atsavināšanas gadījumā mainīsies tikai dividenžu saņēmējs. Pēdējo 3 gadu laikā Domei izmaksātās dividendes ir vairāk nekā 380 000 latu.

Rodas jautājums, kāpēc lēmums par pārdošanu tika pieņemts tieši tagad. Uz šo jautājumu var atbildēt tikai pašvaldība. Ja akcijas tiks pārdotas, droši vien, notiks akciju novērtējums, izsole, uzņēmumam būs nepieciešams iesniegt kādus dokumentus. Visi nepieciešamie dokumenti ir pašvaldībā, jo tā ir akcionāre. Pagaidām Domes pārstāvji nav griezušies pie mums ar šāda veida lūgumiem. Par to, ka Dome vēlas pārdot kapitāldaļas uzzinājām no publikācijas jūsu portālā”, paziņoja V.Golubevs.

Jāatzīmē, ka Daugavpils pilsētas pašvaldībai pieder AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” 37,2% kapitāldaļu, 59,6% kapitāldaļu pieder uzņēmuma darbiniekiem, 3,2% - Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūrai. Uzņēmuma apmaksātais kapitāls ir 378 tūkstoši latu. Uzņēmums nodarbojas ar atkritumu savākšanu un transportēšanu, būvdarbiem, sniedz transporta pakalpojumus utt.


Написать комментарий