DU «Zinātnes pilsētiņā" šonedēļ var piedalīties eksperimentos un noklausīties lekcijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 7.oktobrī, Daugavpils universitātē (DU) Karjeras nedēļas ietvaros astoto reizi startēja tradicionālais Zinātnes festivāls.

No 7. līdz 11.oktobrim visi zinātkāri pilsētnieki, neatkarībā no vecuma un nodarbošanās veida, varēs apmeklēt „Zinātnes pilsētiņu”, kas atrodas augstskolas vecā korpusa otrā stāva foajē. „Zinātnes pilsētiņā” var paeksperimentēt ar svaru, piedalīties aizraujošajos ķīmijas eksperimentos, uzzināt neparastus faktus par dabu, pārbaudīt savas zināšanas vēsturē, bioloģijā, fizikā utt.

Pēc DU rektora akadēmiķa Arvīda Barševska vārdiem, festivālu parasti apmeklē ne tikai Latgales skolēni, bet arī citu Latvijas reģionu pārstāvji. „Cilvēki ir noguruši no politikas, savukārt mūsu festivālā var uzzināt daudz jaunas un pozitīvas informācijas, piedalīties aizraujošajos eksperimentos.

Astoto gadu pēc kārtas stāstam cilvēkiem, ka zinātne nav garlaicīga, šogad tam tiks veltīta lekcija, kas atklās festivālu, apmeklēt kuru mēs aicinām visus pilsētniekus, neatkarībā no vecuma – apciemojiet „Zinātnes pilsētiņu”, lekcijas un droši uzdodiet jautājumus”, paziņoja akadēmiķis.

Viens no DU pasniedzējiem Žans Badins piedāvāja pilsētiņas apmeklētājiem pārbaudīt savas zināšanas, piedaloties spēlē „Breinrings”. Viss bija kā īstajā spēlē: divas komandas, sarkanā un zaļā poga, āķīgie jautājumi. Jāatzīmē, ka skolēnu atbildes bija labākas un precīzākas, nekā topošo prokuroru atbildes, par kurām pirms nedēļas rakstīja vairāki plašsaziņas līdzekļi.

DU „Zinātnes pilsētiņu” var apmeklēt nedēļas garumā no plkst.11:00 līdz 17:00, apmeklētāju vecumam nav nozīmes – jums piedāvās iesaistīties dažādās interaktīvajās darbnīcās, konkursos, viktorīnās, lekcijās, spēlēs, diskusijās un citās aktivitātēs.



Написать комментарий