Rēzeknes Augstskolas absolvente saņem «Gada balvu dizainā 2013»

Annas Skabas KATES simpātiju balvu ieguvušais darbs Foto: Rēzeknes Augstskolas arhīvs
Annas Skabas KATES simpātiju balvu ieguvušais darbs Foto: Rēzeknes Augstskolas arhīvs

No 3. līdz 6. oktobrim Ķīpsalā norisinājās izstāde „Design Isle 2013”. Šajā izstādē savu zvaigžņu stundu piedzīvoja arī topošo dizaineru radošie projekti, vēsta Rēzeknes pašvaldības portāls.

Studentu inovatīvās idejas, svaigais skatījums uz dizainu un tā lietojumu iedvesmoja ikvienu izstādes apmeklētāju interjera pārvērtībām mājoklī un raisīja lepnumu par Latvijas jauniešu radošo potenciālu.

Izstādē „Design Isle 2013” studentu darbus eksponēja Latvijas Mākslas akadēmija, Latvijas Universitāte, Rēzeknes Augstskola, Rīgas Tehniskā universitāte, Liepājas Universitāte, Baltijas Starptautiskā akadēmija, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, Rīgas Amatniecības vidusskola, Liepājas Mākslas vidusskola un Valmieras Mākslas vidusskola.

Rēzeknes Augstskolas stendā ikviens tika aicināts apskatīt studiju programmas „Interjera dizains” diplomprojektus, kas izstrādāti vairākiem Latvijas un Latgales novada sabiedriskiem un privātiem interjeriem. Apskatāmi bija arī mūsdienīgi interjera aksesuāri – gaismas ķermeni, kas izgatavoti no metāla un koka, dizainēti kā spilgts akcents modernam interjeram, oriģināla dizaina mēbeles bērnu bibliotēkai un birojam.

Izstādes ietvaros Rīgas Tehniskās universitātes radošo industriju centrā tika paziņoti Latvijas labākie dizaineri un pasniegtas "Gada balvas dizainā 2013" interjera, modes, foto, vides, grafiskā un industriālā dizaina nominācijās. Noskaidroti arī Latvijas Dizaineru savienības (LDS) neformālā konkursa "ES LATVIJA" uzvarētāji un studentu balvas ieguvēji.

Līgas Priedeslaipas balvu ieguvušais darbs Foto: Rēzeknes Augstskolas arhīvs

"Gada balvu dizainā 2013" Studentu balvu kategorijā „Industriālais dizains" augstāko mācību iestāžu grupā ieguva Rēzeknes Augstskolas Izglītības un dizaina fakultātes bakalaura programmas „Interjera dizains” absolvente Līga Priedeslaipa (grafiskā dizainere SIA „Bumbierkoks”, Rīga). Kategorijā „Industriālais dizains" konkursam tika pieteikts un eksponēts Līgas diplomprojekta ietvaros tapušais gaismas ķermenis. Studentei un viņas diplomprojekta vadītājai Mg.paed., Mg.art. Diānai Apelei tika pasniegti ziedi, atzinības raksti un, kā balva par iegūto nomināciju, nākamā gada sākumā uzdāvināts brauciens uz Stokholmas dizaina biennāli. Līga saņēma arī specbalvu no Izglītības un zinātnes ministrijas (lietussargu, iegravētu pildspalvu futrālī un flešatmiņu), savukārt diplomprojekta vadītāja Diāna Apele – konkursa rīkotāju atzinības rakstu.

Līga Priedeslaipa ar atzinību "Gada balva dizainā 2013" Studentu balva Foto: Rēzeknes Augstskolas arhīvs

Bakalaura programmas „Interjera dizains” absolventes un maģistra programmas „Dizains” 1. kursa studentes Annas Skabas projekts (projekta vadītāja Dr.paed., Mg.art. Aina Strode) tika nosaukts starp labākajiem interjera dizaina kategorijā. Annas diplomprojekts ieguva simpātiju balvu (sēžamo pufu) no vadošā Latvijas dizaina mēbeļu ražotāja „KATE”. Starp labākajiem interjera dizaina kategorijā tika nosaukts arī bakalaura programmas „Interjera dizains” absolventes Mārītes Elksnes darbs (projekta vadītāja D. Apele). Starptautiskā žūrija augstu novērtēja arī Lauras Gabrānes (projekta vadītāja I. Dundure) un Marikas Barkānes (projekta vadītāja D. Apele) konkursam iesniegtos darbus.

Gada nozīmīgākā dizaina pasākuma rezultāti apliecina Rēzeknes Augstskolas studiju virziena „Mākslas” programmu kvalitāti, ko nodrošina veiksmīga studentu un docētāju sadarbība un nemitīga kopīga profesionālā pilnveide.


Написать комментарий