Daugavpils novada dienas: kur jānotiek pasākumiem – pilsētā vai pagastos?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 7.oktobrī, Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska komentēja septembra beigās notikušās Daugavpils novada dienas un paziņoja, ka svētki izdevās, bet tiek diskutēts, kā tie tiks rīkoti nākamgad.

Jāpaskaidro, ka Daugavpils novada dienu rīkotāji domā, kur labāk tās jāsvin – pilsētā vai dažādos pagastos, jo šie svētki ir veltīti novadam un tā iedzīvotājiem.

„Pēc Daugavpils novada dienām lauku konsultantiem bija uzdots veikt lauku uzņēmēju anketēšanu, lai noskaidrotu viņu viedokli par to, kur jārīko Daugavpils novada dienu pasākumi, tostarp Lauku gardumu ielu un gadatirgu. Uzņēmēju galvenais mērķis ir savas produkcijas pārdošana, kas veiksmīgāk notiek pilsētā, tādēļ lauku uzņēmēji atbalsta domu rīkot pasākumus Rīgas ielā, Daugavpilī”, pastāstīja Janīna Jalinska.

Savukārt Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika atzīmēja, ka varētu apsvērt abus variantus: „Varētu organizēt pasākumu, kas ieinteresētu gan novada, gan pilsētas iedzīvotājus. Man patīk, kad pilsētnieki svētku laikā izrāda interesi par Daugavpils novada tūrisma iespējām”.

Daugavpils novada dienas Daugavpilī tika svinētas jau piekto reizi, un pilsētnieki tās apmeklē ar mērķi iegādāties novada ražotāju un amatnieku produkciju, atzīmēja Daugavpils novada vadība.


Написать комментарий