SIA “Daugavpils DzKSU” pieslēdz apkurei štata režīmā: bez apkures ir 10 mājas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

7.oktobrī Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā SIA „Daugavpils DzKSU” vadītājas pienākumus pildošā Vera Raģele paziņoja, ka uzņēmums bija gatavs apkures sezonas sākumam, tādēļ māju pieslēgšana apkurei notika štata režīmā.

Vera Raģele piebilda, ka sakarā ar to, ka reglamentējošo noteikumu par apkures pieslēgšanu pilsētā nav, apkalpojošā organizācija darbojās, pamatojoties uz iekšējiem dokumentiem un iepriekšējiem MK noteikumiem, saskaņā ar kuriem apkure bija jāpieslēdz 27.septembrī, vairākums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju tika pieslēgts apkurei 30.septembrī.

Patlaban Daugavpilī apkurei nav pieslēgtas 10 daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, tostarp 7 mājas ar elevatora tipa siltummezgliem (parējās 3 mājas – ar autonomiem siltummezgliem), kuras tiks pieslēgtas, pamatojoties uz kopsapulces protokolu. Pēc V.Raģeles vārdiem, tas esot saistīts ar to, ka vecā tipa siltummezgli nereaģē uz temperatūru un siltajā laikā nesamazina siltuma padevi, iedzīvotājiem nākas apmaksāt lielus rēķinus.

SIA „Daugavpils DzKSU” vadītājas pienākumus pildošā atzīmēja, ka aizvadītajā nedēļā uzņēmuma darbinieki nodarbojās ar apkures sistēmu atgaisošanu. 7.oktobra rītā SIA „Daugavpils DzKSU” bija saņēmusi 9 iesniegumus par problēmām ar apkures sistēmu. Tomēr, pēc V.Raģeles vārdiem, pēdējās dienās tiek saņemti nepamatoti iesniegumi, jo, iestājoties siltākam laikam, siltumtīkli pārstāja darboties.

Vera Raģele paziņoja, ka jaunie siltummezgli darbojas iedzīvotāju noteiktajā režīmā, tādēļ, ja ārā ir silts, nodrošina dzīvokļus ar minimālu siltuma daudzumu. Ja dzīvokļi pilnīgi vai daļēji nesaņems siltumu, uzņēmums iesniegs par to ziņas PAS „Daugavpils siltumtīkli”, paziņoja V.Raģele.


Написать комментарий