A. Gržibovskis: nekā nereāla mūsu partijas programmā nav, bet visi jautājumi viena gada laikā netiek atrisināti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rakstu cikla, kas veltīts 100 Daugavpils domes jaunā sastāva darba dienām, ietvaros portāls Gorod.lv vērsās pie deputāta Anatolija Gržibovska.

Anatolijs Gržibovskis sāka sarunu ar atgādinājumu par to, ka pirmo reizi Daugavpils dome strādā bez opozīcijas, kas liecina par to, ka politiķi spēja rast kompromisus, tādēļ pēc deputāta vārdiem patlaban ir interesanti strādāt.

„Otrs moments, kuru es gribētu atzīmēt ir mēs – 4 deputāti no 15 sākām pilnvērtīgi strādāt kā komanda un risinām jautājumus, kurus mums diktē mūsu partijas programma. Protams, viss nenotiek tik viegli, jo 100 dienas ir termiņš, kura laikā tiek risināts adaptācijas jeb pierašanas pie režīma jautājums, jo cilvēku, kuri ir agrāk strādājuši pašvaldībā, ir diezgan maz, bet ar katru dienu mēs strādājam arvien labāk”, - teica Anatolijs Gržibovskis.

Turpinot savu runu, deputāts atzīmēja, ka partijas priekšvēlēšanu programmas jautājumus viena gada laikā nevar atrisināt, tomēr to, ka daži programmas punkti ir jau izpildīti, var atzīmēt jau tagad.

„Daļa jautājumu izglītības jomā jau ir atrisināti: tā ir 1. – 6. klašu skolēnu bezmaksas ēdināšana, kā arī bezmaksas sabiedriskais transports skolēniem.

Kas attiecas uz izglītības sfērā strādājošo cilvēku finansējumu no budžeta, mēs tik tiešām ļoti nopietni strādājam pie šī jautājuma, lēšam, kādā mērā mēs spēsim palīdzēt pirmsskolas pedagogiem, kuri strādā pirmsskolas izglītības iestādēs, un skolu darbiniekiem. Turklāt te „iespraucas” vēl viens process – minimālā alga tiek paaugstināta par 12%, tādēļ viss, ko mēs spēsim piemaksāt pie budžeta, ir ļoti svarīgs moments. Pie tā patlaban strādā Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes ekonomisti, tādēļ domes sēdē tiks piedāvāti konkrēti priekšlikumi par algu paaugstināšanu.

Bez tam uz šo brīdi notiek darbs medicīnas jomā – tiek izstrādāts jautājums par veco ļaužu atrašanās slimnīcā noteikumu koriģēšanu tā, lai viņi bez maksas varētu gulēt slimnīcā nevis trīs, bet piecas dienas. Kā komanda mēs strādājam pie tā, lai šis punkts tiktu aktualizēts un iekļauts budžetā.

Nākamais jautājums skar komunālo sfēru – mēs piedāvājām nemainīt un nepaaugstināt tarifus, un mēs pie tā pieturamies. Protams gribētos, lai mēs visi kopā varētu panākt tarifu samazinājumu, bet te ir jāstrādā kopā ar juristiem un tiem speciālistiem, kuri varētu pierādīt šādu iespēju.

Runājot par māju siltināšanu, jāsaka, ka pašvaldība piedāvā dzīvojamā fonda māju siltināšanas iespēju un kā var atzīmēt, šos projektus raksta, un mēs to atbalstām. Vēl vairāk, es aicinu cilvēkus apvienoties un siltināt savas mājas.

Kas attiecas uz ceļiem, nevar nepamanīt, ka it visur notiek darbi. Tas liecina par to, ka tiek apgūti lieli fondu līdzekļi. Domāju, kamēr pastāv šāda iespēja, tā ir jāizmanto. Turklāt patlaban notiek ceļu šķērsojumu mezgla trešā etapa izstrāde, kas atkal ir saistīts ar mūsu priekšlikumu.

Nākamais: turpinās bērnu rotaļu laukumu uzstādīšanas programma, kura tika pārskatīta, bet plāni ir apstiprināti un programma turpina darbu tā, kā mēs solījām – šī nauda nedrīkst aiziet kaut kur citur.

Vēl viens punkts, uz kura realizāciju mēs uzstājam, ir dažu projektu atjaunošana. Viens no tiem ir velosipēdu un slēpošanas trases atjaunošana Stropos, bet tas attieksies uz nākamo gadu budžetu.

Tāpat turpinās darbs pie pilsētas ārējā tēla. Komisijas, kuras ir atbildīgas par „spoku māju” fondu, risina šos jautājumus.

Gribu teikt, ka mūsu programmā nebija pārāk daudz punktu, bet tie ir ļoti konkrēti un pieprasa pietiekami nopietnu finansējumu. Mūsu priekšvēlēšanu programma ir darba dokuments, pie kura mēs atgriežamies katru reizi, kad risinām globālus jautājumus. Turklāt programmā nav ierakstīts nekas nereāls. Tādēļ, ja mums izdosies maksimāli izpildīt savus solījumus, pilsētniekiem būs vieglāk un komfortablāk dzīvot, un pēc četriem gadiem mēs varēsim lepoties ar to, ka dzīvojam tieši Daugavpilī.


Написать комментарий