Brazīlijas skolotāju protesti pāraug vardarbībā

foto: rusrep.ru
foto: rusrep.ru

Policijas un demonstrantu sadursmēs pirmdien Brazīlijas pilsētās Riodežaneiro un Sanpaulu pāraugušas demonstrācijas par lielākam skolotāju algām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Riodežaneiro centrā uz miermīlīgu gājienu pulcējās aptuveni 10 000 cilvēku, bet līdz ar tumsas iestāšanos daži protestētāji sākuši ar degbumbām apmētāt sabiedriskās ēkas. Tad nemieru cēlāju savaldīšanā ar asaru gāzi iesaistījusies policija.

Notikumi līdzīgi attīstījās Sanpaulu, kur policija iejaucās, kad kapucēs tērpti demonstranti bija ielauzušies vairākās bankās. Dažas finanšu iestādes aizdedzinātas, tāpat vandaļi uzbrukuši banku automātiem.

Riodežaneiro protestētāji aizdedzinājuši satiksmes autobusu, bet uzlauzto banku mēbeles izmantojuši barikāžu veidošanai.

Brazīlijas skolotāji par algas palielināšanu cīnās jau divus mēnešus. Pedagogu atbalsta gājienos pirmdien piedalījušies 50 000 cilvēku, kamēr policija ziņo tikai par aptuveni 10 000, norāda BBC.

Drošība Brazīlijas lielajās pilsētās ir varasiestāžu izaicinājums, jo 2014. gadā Brazīlijā notiks Pasaules kauss futbolā, bet 2016. gadā Olimpiskās spēles.


Написать комментарий