Aiztur par 1993.gadā pastrādātu turīga vīrieša slepkavību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Septembrī Rēzeknē aizturēts kāds vīrietis, kurš 1993.gadā kopā ar diviem līdzzinātājiem, kuri jau izcieš sodu, nogalināja kādu turīgu vīrieti, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga.

1993.gada martā apsūdzētais ar vēl diviem partneriem izveidojis organizētu grupu, lai no kāda vīrieša izspiestu naudu. Vienam no grupas dalībniekiem bijušas ziņas par kāda viņam pazīstama vīrieša labo materiālo stāvokli, un trijotne vienojusies no vīrieša izspiest mantas.

Īstenojot savu nodomu, grupa novērojusi potenciālā upura un viņa ģimenes locekļu uzvedību. Izspiešanas atbalstīšanā piesaistīta arī kāda sieviete, kura ar viltu uzaicinājusi cietušo ierasties dzīvoklī, kurā jau atradās trijotne, vēsta prokuratūrā.

Apsūdzība liecina, ka cietušais ticis sasiets un ar līmlenti viņam aizlīmēta mute un acis, cietušajam arī draudēts un pret viņu pielietota vardarbība, lai viņš atklātu naudas un citu vērtslietu atrašanās vietu. Cietušajam izdevās noraut līmlenti un ieraudzīt starp uzbrucējiem savu paziņu, kas uzbrucējus nobiedējis. Tāpēc, lai upuris neziņotu policijai, trijotne nolēma viņu nogalināt, vēsta prokuratūrā.

Sasietais vīrietis ielikts automašīnas "Moskvič" bagāžniekā un aizvests uz meža masīvu. Mežā uzbrucēji turpinājuši prasīt, kur atrodas nauda un citas vērtslietas. Taču beigās uzbrucēji katrs pēc kārtas uz viņu izšāva no mazkalibra šautenes.

Divi no grupas jau ir notiesāti un izcieš sodu, bet trešo uzbrucēju izdevās aizturēt vien šogad. Prokuratūrā vēl nezināja, kad lieta nonāks tiesā. Vīrietis apsūdzēts par izspiešanu, svešas mantas nolaupīšanu un slepkavību atbildību pastiprinošos apstākļos.


Написать комментарий