J. Dukšinskis: Kārtējie jautājumi tiek risināti, un gribētos sāk darbus ar lielajiem projektiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

100 Daugavpils pilsētas domes pašreizējā sastāva darba dienu apritēšanas priekšvakarā komentārus portālam Gorod.lv sniedza pirmais pilsētas vicemērs Jānis Dukšinskis („Attīstības partija”).

Kā atzīmēja Jānis Dukšinskis, daži viņa pārstāvētās partijas pirmsvēlēšanu solījumi atrodas apspriešanas ar deputātiem stadijā, bet daži veiksmīgi tiek pildīti.

Tā, viens no galvenajiem akcentiem bija nepieciešamība pabeigt mācību iestāžu renovācijas projektus. Šim nolūkam bija jāatrisina daudzus jautājumus. Pēc vicemēra domām darbs šajā virzienā notiek veiksmīgi, mācību gadam skolas tika sagatavotas, bet patlaban notiek objektu nodošanas ekspluatācijā process.

Kas attiecas uz kultūras jautājumiem, kuriem pirmsvēlēšanu programmā arī tika veltīta uzmanība, vicemērs atzīmēja, ka šajā virzienā darbs notiek veiksmīgi: izskatīta kvalitatīvāku pasākumu norises iespēja, izstrādāti vērienīgāku kultūras un sporta pasākumu rīkošanas plāni, tiek apspriests viena deputāta priekšlikums par darba grupas izveidošanu, kura nodarbosies ar kultūrvides attīstību pilsētā.

Piemēram, augustā veiksmīgi norisinājās „Muzikālais augusts”, patlaban ir ieplānoti interesanti Lāčplēša dienai veltīti pasākumi 11. novembrī. Mēs atbalstījām arī iniciatīvas, kas saistītas ar studentu svētkiem „Gaudeamus”. Ir nolemts turpināt iepriekšējās domes vienošanās, tai skaitā snūkera čempionāta, 100 km maratona rīkošanu Daugavpilī utt. Manuprāt, kultūras jomā pietiekami veiksmīgi attīstās Marka Rotko centrs un Cietokšņa rekonstrukcijas projekti”, - atzīmēja J. Dukšinskis.

Savukārt, lai organizētu efektīvāku domes struktūru pārvaldi, kā solīja „Attīstības partija”, notiek audita pārbaudes, uz kuru priekšlikumu pamata tiek lemts kā uzlabot struktūru darbu.

„Strādājam arī pie tā, lai godīgi un taisnīgi sadalītu līdzekļus un atbalstītu tās organizācijas, kuras kaut ko dod visai pilsētai. Tādēļ mēs devām iespēju sabiedriskām organizācijām pretendēt uz pašvaldības papildfinansējumu.

Man šīs sfēras nav jaunas, es pārzinu darba nianses, bet gribētos sākt darbu pie lielu projektu realizācijas. Mēs tikāmies ar DU administrāciju, iezīmējām galvenos darba virzienus, piemēram, bērnu un jaunatnes zinātnes centra izveidošanu.

Pilsētā notiek arī ceļu infrastruktūras uzlabošanas darbs, tiek izstrādāta velosipēdistu celiņu nu pilsētas teritoriju labiekārtošanas iespējas. Atjaunojam arī velosipēdu un slēpošanas trases izveidošanas projektu Stropos. Kopumā patlaban mums jāpabeidz uzsāktie projekti un jāuzsāk jaunus, kuri ir iekļauti pilsētas attīstības plānā 2014. – 2020. gadam, kurš tika izstrādāts kopā ar pilsētas iedzīvotājiem un drīzumā tiks apstiprināts.

Dažkārt domes darbu bremzē deputātiem un pilsētas iedzīvotājiem ne visai saprotamie agrāk noslēgtie līgumi. Šādu problēmu risināšanai tiek veidotas darba grupas, kuras piedāvā situācijas uzlabošanas variantus.

Pastāv ikdienas jautājumi, bet ir arī globālāki jautājumi, kuru risināšanai jāsalasās visiem kopā un jāmeklē risinājumi, lai vēlētāji redzētu mūsu darbu”, - pastāstīja Jānis Dukšinskis.

Atbildot uz jautājumu, vai darbu neapgrūtina tas, ka domē strādā 7 partiju sarakstu deputāti, vicemērs atzīmēja, ka lielu pretrunu tautas kalpu vidū nav, jo programmas daudzos punktos ir līdzīgas.

„Vēlētāji atbalstīja tos, kuri gribēja strādāt savādāk nekā iepriekšējā domes vadība, tādēļ pašreizējo deputātu programmās daudz kas sakrīt. Manuprāt, pastāv daži populistiski paziņojumi un atsevišķu deputātu lēmumi, bet jautājumi tiek risināti, tai skaitā tarifu jautājumā, kuri tiks pārskatīti un pēc iespējas samazināti.

Pagaidām aktīvas deputātu opozīcijas nav, ceru, ka tā tas būs arī nākotnē. Iespējams, ka domstarpības var rasties personāla jautājumos, bet domāju, ka arī šie jautājumi ir risināmi. Ceru, ka visi deputāti ir orientēti uz darba rezultātu sasniegšanu, nevis uz to, lai atrastos koalīcijā vai opozīcijā”, - rezumēja vicemērs.


Написать комментарий