D. Rodionovs: 100 dienās mēs veicām pirmos soļus, bet mūsu darbs jāvērtē pilsētniekiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils vicemērs Dmitrijs Rodionovs („Saskaņas centrs”), ar 100 dienām nepietiek, lai izpildītu visus pirmsvēlēšanu solījumus, tomēr šajā virzienā ir veikti pirmie soļi.

„Ceru, ka ar četriem gadiem pietiks. Lai realizētu ne tikai visus pirmsvēlēšanu solījumus, bet paveikt vairāk. Turklāt centīsimies, lai iedzīvotāju sociālā nodrošināšana būtu budžeta prioritāte.

Deputāti pieņēma lēmumu nodrošināt ar brīvpusdienām 1. – 6. klašu skolēnus. SC piedāvāja nedaudz savādāku modeli, bet tika panākts šāds kompromiss. Domāju, ka arī šis lēmums nesīs pietiekami lielu ieguldījumu ģimeņu budžetā, kurās aug skolēni. Manuprāt, nākamā gada budžeta perspektīva ir pietiekoši laba, tādēļ strādāsim pie tā, lai ar brīvpusdienām nodrošinātu arī vecāku klašu skolēnus.

Kas attiecas uz citiem konkrētiem darbiem, var atzīmēt velosipēdistu un slēpotāju trases labiekārtošanas projekta virzīšanu. Koalīcijas sanāksmē tika pieņemts lēmums projektu virzīt tālāk, tādēļ drīzumā tiks izdalīts finansējums tehniskā projekta aktualizācijai, lai realizētu šo ideju. Lielu izmaiņu projektā nebūs, bet iespējams, ka samazināsies kopējā projekta summa. Domāju, ka kopumā jāattīsta teritorija pie Stropu ezera. Lai nākotnē pretendētu uz Eiropas projektiem šīs zonas attīstībai, jāizstrādā ezera apkalpošanas plāns, kas arī tiks paveikts.

Vēl viens pirmsvēlēšanu solījums ir skolēnu bezmaksas braukšana pilsētas sabiedriskajā transportā. Šī programma turpina darboties, un patlaban tiek novērtēta Rīgas pieredze. Rīgā ir nolemts atbalstīt cilvēkus, kuri ir deklarējušies galvaspilsētā. Pašvaldībā notiek šāda modeļa izmantošanas iespējas apspriešana arī Daugavpilī, jo tas stimulētu cilvēkus deklarēt savu dzīvesvietu pilsētā, kas novestu pie pašvaldības budžeta pieauguma.  

SC programmā ir norādīts, ka jāturpina māju siltināšanas programma, jo tas ir viens no apkures maksas samazināšanas ceļiem. Šī programma turpinās, un pašlaik tiek apspriesta iespēja mainīt finansējuma piešķiršanas modeli māju renovācijai, lai cilvēkiem būtu izdevīgāk piedalīties šajā projektā.

Tāpat SC solīja atstāt pašreizējā līmenī un pēc iespējas samazināt ūdensapgādes un siltumenerģijas tarifus. Kā zināms, apkures tarifs visdrīzāk tiks samazināts par 3%, bet par ūdensapgādes tarifu vēl nav galīgā lēmuma.

Runājot par citiem priekšvēlēšanu solījumiem, var minēt, ka turpinās ielu, trotuāru un pagalmu savešana kārtībā. Notiek bērnu rotaļu laukumu labiekārtošanas apspriešana, un tiek izstrādātas Centrālā parka bērnu laukuma rekonstrukcijas idejas.

Jauno speciālistu atbalstam tiek izstrādāti dienesta dzīvokļu piešķiršanas noteikumi.

Pamesto ēku savešana kārtībā varētu notikt labāk, bet situācija ir jārisina globāli, jo grūstošo ēku īpašnieki atrodas ārpus sasniegšanas zonas.

Koriģētais ceļa pārvada trešās kārtas būvniecības projekts nosūtīts Satiksmes ministrijai, lai to paspētu iekļaut ministrijas perspektīvajā plānā.

Nākamā gada budžeta ietvaros centīsimies paaugstināt dažus pabalstus, palielināt cilvēku kategoriju skaitu, kuras var pretendēt uz pašvaldības palīdzību. Piedāvāsim partneriem palielināt sirmgalvju apmaksāto slimnīcā atrašanās dienu skaitu no 3 līdz 5.

Tāpat pēc budžeta iespējām turpināsim mācību iestāžu datorizācijas programmu. Vispārējās un vidējās izglītības pārvalde ieviesa elektroniskās dienasgrāmatas. Pēc iespējas turpināsim šo procesu, lai ietu kopsolī ar laiku un bērnu muguras netiktu traumētas tik daudzu grāmatu nēsāšanas dēļ.

Solītajai Sv. A. Ņevska baznīcas restaurācijai, kā arī vasaras estrādes būvniecībai turpinām meklēt Eiropas fondus. Tāpat ar Eiropas finansējuma palīdzību turpināt atbalstīt vietējo biznesu. Tādēļ veiksmīgi tiek virzīts Rūpniecības zonas attīstības projekts. Tāpat uzņēmējdarbības attīstībai un investīciju piesaistīšanai notiek pārrunas ar Polijas pusi par kopēja investīciju foruma organizāciju Daugavpilī.

Kas attiecas uz tādu programmas punktu kā darba algas palielināšana budžeta organizāciju darbiniekiem, tad, kā zināms, valstī tiks paaugstināta minimālā alga. Tādēļ tiek risināts jautājums par algu palielināšanu pirmsskolas pedagogiem un tehniskajam personālam”, - pastāstīja Dmitrijs Rodionovs.


Написать комментарий