Latvija un Krievija slēgs līgumu par sadarbību civilo gaisa kuģu meklēšanā

foto: inosmi.ru
foto: inosmi.ru

Latvijas Republikas valdība un Krievijas Federācijas valdība slēgs līgumu par sadarbību civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas jomā, atbilstoši Konvencijai par starptautisko civilo aviāciju, kas atklāta parakstīšanai Čikāgā 1944.gada 7. decembrī, informē Satiksmes ministrija.

Ministru kabineta sēdē 8.oktobrī apstiprināts abu valstu līguma projekts, kurā noteikta kārtība, kādā tiek realizēta sadarbība starp abām kaimiņvalstīm, veicot abu pušu teritorijās civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas pasākumus. Sadarbība jau notiek pašlaik, bet līguma noslēgšana šo procesu atvieglos un sakārtos.

Saskaņā ar līguma projektu kompetentās institūcijas darbību koordinēšanai būs Latvijas Republikas Satiksmes ministrija un Krievijas Federācijas Transporta ministrija un vai cita institūcija, kas pilnvarota veikt attiecīgās ministrijas funkcijas.

Pusēm būs pienākums veikt savstarpēju informācijas apmaiņu par aviācijas nelaimes gadījumiem un incidentiem, piemēram, ja vienā valstī reģistrētais civilais gaisa kuģis cietis nelaimes gadījumā otras valsts teritorijā. Tāpat drīkstēs lūgt otras puses meklēšanas un glābšanas dienestu palīdzību, kā arī stiprināt sadarbību starp tiem (rīkot apmācības un pieredzes apmaiņas pasākumus, savstarpēji pārbaudīt sakaru kanālus u.tml.). Dokumentā atrunāti arī citi nosacījumi.

Ar valdības lēmumu satiksmes ministrs Anrijs Matīss pilnvarots parakstīt Latvijas un Krievijas starpvaldību līgumu par sadarbību civilās aviācijas gaisa kuģu meklēšanas un glābšanas jomā.


Написать комментарий