Naujenes kultūras centrs aicina kopā baudīt Vislatvijas Dziesmu un deju svētku atskaņas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau šajā piektdienā, 11. oktobrī plkst. 17:00 Naujenes Kultūras centrā (Locikos, Muzeja ielā 6) notiks koncerts, kas veltīts šovasar izskanējušo Vislatvijas XXV Dziesmu svētkiem un XV deju svētkiem.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Naujenes Kultūras centra kultūras pasākumu organizatore Jeļena Kotčenko, pasākuma iniciators ir Naujenes mūzikas un mākslas skola. Ideju atbalstīja Naulenes pagasta pārvalde un Kultūras centrs.

Galvenā pasākuma ideja ir pavisam vienkārša – uz dažām stundām atgriezt Dziesmu un deju svētku gaisotni un noskaņojumu, kurš valdīja Rīgā. Gribas atzīmēt, ka Naujenes pagasta godu Vislatvijas Dziesmu un deju svētkos aizstāvēja pūtēju orķestris, kā arī Naujenes mūzikas un mākslas skolas instrumentālais un vokālais ansamblis, Naujenes Kultūras centra folkloras ansamblis „Rūžeņa”.

Piektdienas koncertā klātesošos priecēs Rīgas ebreju vidusskolas deju kolektīvs „MAAGAĻ” Sergeja Rozencveiga vadībā, kā arī Maļinovas pagasta tautas deju kolektīvs „Druvāni” Antras Dombrovskas vadībā. Protams, muzikālos priekšnesumus ir sagatavojis arī Naujenes mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestris Jāņa Grīnberga vadībā, instrumentālais un vokālais ansamblis Ģirša Kagana vadībā, kā arī Naujenes Kultūras centra folkloras ansamblis „Rūžeņa” Ingas Zeiles vadībā.

Koncerta organizatori aicina visus Dziesmu un deju svētku cienītājus un interesentus apmeklēt pasākumu un sola visiem viesiem svētku atmosfēru un labu garastāvokli.


Написать комментарий