airBaltic nodrošinās tiešos lidojumus uz Abū Dabī

foto: ixbt.com
foto: ixbt.com

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nacionālā aviokompānija Etihad Airways un Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic no šā gada 16.decembra sāks tiešos lidojumus maršrutā Rīga – Abū Dabī.

«Tas ir likumsakarīgs turpinājums abu aviokompāniju parakstītajam līgumam par sadarbības (code-share) lidojumiem. Atbilstoši tā nosacījumiem airBaltic veiks četrus lidojumus nedēļā no Rīgas uz Abū Dabī ar Airbus A319 lidmašīnu, kurā ir 116 sēdvietas,» portālam BNN norāda airBaltic.

«Sadarbība tirdzniecības, kultūras un atpūtas tūrisma jomās starp Apvienotajiem Arābu Emirātiem un Latviju nekad nav bijusi tik cieša kā šobrīd. Jaunie tiešie lidojumi ir sākums sadarbībai ar airBaltic, un pirmo reizi starp abu valstu galvaspilsētām tiks izveidota aviosatiksme. Šī ir arī pirmā reize, kad Etihad Airways piedāvā Rīgu kā mūsu sadarbības lidojumu galamērķi,» komentē Etihad Airways prezidents un izpilddirektors Džeimss Hogans (James Hogan).

«Jaunais maršruts būt liels ieguvums Latvijas ceļotājiem, kuri apmeklē Abū Dabī gan darījumu, gan atpūtas nolūkos, turklāt no tranzītmezgla būs ērti pieejami galamērķi visā pasaulē. Sadarbojoties varēsim arī piedāvāt saviem klientiem airBaltic apkalpoto lidojumu galamērķus no tranzītmezgla Rīgā uz lidostām Ziemeļeiropā un Austrumeiropā,» piebilst Hogans.

«Vienai aviokompānijai nav kapacitātes apkalpot visus galamērķus pasaulē, un mēs uzskatām, ka progress ir iespējams sadarbojoties. Līgums ar airBaltic ir mūsu 47.sadarbības (code-share) līgums un sniegs priekšrocības abām aviokompānijām gan pasažieru, gan kravas pārvadājumos,» uzsver Etihad Airways prezidents un izpilddirektors.

Biļetes uz jaunajiem Rīga – Abū Dabī lidojumiem var iegādāties no trešdienas, 9.oktobra.

AAE ir viens no galvenajiem Latvijas tirdzniecības partneriem Persijas līča reģionā. 2012.gadā Latvijas eksports uz AAE sasniedza 50,6 miljonus latu (72 miljonus eiro), kas ir par 102% vairāk nekā 2011.gadā. Imports no AAE uz Latviju sasniedza 2,9 miljonus latu (4,1 miljonu eiro), kas ir par 44% vairāk nekā 2011.gadā.


Написать комментарий