Jaukie svētki Andrupenes PII «Avotiņš"

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Smaržīgi, krāsaini puķu pušķi, priecīgas bērnu čalas un maigas apskaušanās ar mīļajām audzinātājām-tā ir pirmā septembra diena PII "Avotiņš" pēc garajām vasaras brīvdienām.

Kā visos svētkos, arī šinī, bērniem svinīgajā dienā - audzinātājas nevar ne pazīt! Viņas ir pārtapušas par Sprīdīti un Gudrības Māti! Bērni tiek vesti uz Saules Kalnu ,kur katrs audzēknis tika pie savas pirmās Ābeces.Tajā visa mācību gada garumā bērni ierakstīs  jauniepazītos burtiņus.

Kā nformē Dagdas novada portāls, 3.oktobrī, paša Miķeļa un gādīgās Saimnieces pavadībā bērni devās uz Andrupenes Lauku sētu. Te bērnus sagaidīja pats Maizes Rūķītis! Dejas, tautas rotaļas un Miķeļdienas dziesmas pieskandināja Lauku sētu. Maizes Rūķītim bērni dāvāja no ķirbjiem, rudens lapām, ogām un kastaņiem pašdarinātu Miķelīti.

Bērni ne tikai apskatīja un paši savām rokām aptaustīja neskaitāmos senatnes priekšmetus, kas izstādīti Andrupenes muzejā, bet arī tika uzaicināti Rūķīša burvīgajā un smaržīgajā Maizes  pasaulē. Rūķītis parādīja visu garo Maizītes ceļu līdz mūsu galdam! Kā graudiņi senatnīgās akmens dzirnās tiek samalti miltos, kā tiek iemīcīta mīkla, kā maizīte tiek ielikta lielā ,baltā krāsnī un cepta tur. Un, kā jau viesmīlīgam saimniekam pieklājas, Rūķītis dāsni cienāja visus ciemiņus: bērnus, audzinātājas un vecākus  ar siltu un smaržīgu maizīti.



Написать комментарий