Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā palīdzēs cīnīties ar stereotipiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mūsdienu dzīve ar tās straujo ritmu nereti noved pie tā, ka cilvēkam nav laika pat atpūsties, nerunājot par to, lai varētu vairāk laika pavadīt ar sev mīļajiem un dārgajiem cilvēkiem vai pievērst uzmanību savai veselībai. 

Tādēļ rodas stresi, problēmas darbā, ģimenē un pat psihiskas saslimšanas.

Katru gadu 10. oktobrī Vispasaules Veselības aizsardzības organizācija atzīmē Psihiskās veselības dienu. Lai pievērstu mediķu un MIL līdzekļu uzmanību šai ļoti nopietnajai problēmai, kā arī veicinātu diskusiju sabiedrībā, Latvijā jau otro gadu pēc kārtas notiek Psihiskās veselības nedēļa. Šoreiz tā sākas trešdien, 9. oktobrī un turpināsies līdz šīs nedēļas beigām.

Šīs nedēļas ietvaros Psihoneiroloģiskās slimnīcas ambulatorajā nodaļā šodien, 9. oktobrī plkst. 13:00 notiks Atvērto durvju diena, kuras gaitā visi interesenti varēs iepazīties ar iespējām un pakalpojumiem, kurus pacientiem sniedz šī ārstniecības iestāde.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Psihoneiroloģiskās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste, šīs Veselības nedēļas mērķis ir cīņa ar stereotipiem par psiholoģiskajiem traucējumiem, it īpaši vecāka gadu gājuma cilvēku vidū. Pērnā gada Latvijas Psihiskās veselības dienas devīze bija cīņa ar depresiju.

Slimnīcas vadītāja aicināja apmeklēt slimnīcu arī jaunus cilvēkus, kuri vēlas nodarboties ar medicīnu, lai iepazītos ar darba specifiku un iespējams izvēlēties profesiju. Turklāt šonedēļ Daugavpilī notiek arī Karjeras nedēļa.

Visus interesentus gaida plkst. 13:00 Lielā Dārza ielā 60/62 Psihoneiroloģiskās slimnīcas ambulatorajā nodaļā.


Написать комментарий