Toms Henkss paziņo, ka ir smagi slims

foto: forbes.com
foto: forbes.com

Slavenais amerikāņu aktieris Toms Henkss atzinis, ka ir smagi slims.

Deivida Letermana sarunu šovā televīzijā aktieris pastāstīja, ka mediķi viņam ir diagnosticējuši 2. tipa cukura diabētu.

2. tipa diabēta gadījumā ir traucēta insulīna (vielas, kas ļauj glikozei iekļūt ikvienā ķermeņa šūnā) izdalīšanās un darbība. Pretēji 1. tipa cukura diabētam, kad ir insulīna deficīts, pastāv disbalanss starp nepieciešamību pēc palielināta insulīna daudzuma, no vienas puses, un organisma šūnu spējām to pietiekami aktīvi izmantot, no otras puses.

57 gadus vecais aktieris atzinis, ka ar paaugstinātu cukura daudzumu asinis cīnās jau vairāk nekā 20 gadus, bet tik smaga diagnoze viņu nepatīkami pārsteigusi. "Ārsts man teica, ka, ja notievēšu un svēršu tikpat, cik skolas gados, tad tikšu vaļā no diabēta. Bet tas man neizdosies - skolas laikā es svēru 50 kilogramus, un tik maz es nekad vairs nesvēršu. Tā kā nāksies man vien sadzīvot ar diabētu," atzinis aktieris.

Eksperti uzskata, ka aktierim krietni ir kaitējušas lomas vairākās filmās, kurās Henksam nācies strauji uzbaroties. Tieši šīs "neveselīgās" lomas viņam noslēgušās ar diabētu.


Написать комментарий