P. Dzalbe: Mani neapmierina Municipālās policijas darbs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja vicemērs Pēteris Dzalbe, uz šodienu personīgi viņu neapmierina Pašvaldības policijas darbs, tādēļ pēc viņa domām šīs struktūras darbā ir nepieciešamas izmaiņas.

Kā jau tika ziņots, pašvaldības policijai ir uzdots sagatavot redzējumu par tās darbu turpmākajiem 2 – 3 gadiem, lai varētu saprast, kādā virzienā jāstrādā, vai jāpaaugstina darbinieku darba kvalitāte tieši pilsētas ielās vai jānodod šīs funkcijas Valsts policijai, un jāattīsta kārtības tālvadības kontroles sistēma, t.i., video novērošanas sistēma.

„Ir pienācis laiks saprast, kādēļ pie mums strādā municipālā policija: lai nodrošinātu drošu vidi ar video novērošanas palīdzību vai arī ar policistu piedalīšanos pilsētas sabiedriskajā dzīvē (fiziskā klātbūtne). Ja tiks nolemts, ka pilsētas ielās mums ir nepieciešamas patruļas, jāsagatavo speciālisti, lai viņi varētu normāli sastādīt administratīvo pārkāpumu aktu, nevis darītu visvienkāršāko – līmētu „sinepju plāksterus”.

Uz šo brīdi mani neapmierina Pašvaldības policijas preventīvais darbs. Sastādīt aktus smēķējošiem bērniem nav policijas darbs, jo šādas tiesības ir skolas administrācijai. Policijai būtu jāpievērš lielāka uzmanība, piemēram, struktūru nepilnīgi paveiktajiem darbiem, kā rezultātā vietām paliek nenopļauta zāle, netiek novākti atkritumi. Tad kamdēļ viņi strādā? Iedzīvotājus sodīt var arī Valsts policija, bet es domāju, ka Pašvaldības policijai jākontrolē domes struktūru darbs, kurām ir doti uzdevumi un piešķirti līdzekļi”, - atzīmēja Pēteris Dzalbe.

Vicemērs atzīmēja, ka video novērošana, kuru realizē Municipālā policija, palīdz Valsts policijas darbam (tai skaitā zādzību atklāšanā), kā arī veicina to, ka vietās, kurās ir uzstādītas video kameras, samazinās likumpārkāpumu skaits. Tomēr līdz ar to P. Dzalbe pauda sašutumu par to, ka līdz pat šim brīdim Municipālā policija nevar organizēt patruļu autoostā, jo šim nolūkam jau augustā tika izdalīti līdzekļi.

„Laiks uzdot jautājumu struktūras vadītājam. Vai tik tiešām nepietiek darbinieku, no kuriem varētu izveidot patruļu dienestu, bet citu funkciju veikšanai pieņemt jaunus darbiniekus? Vai priekšnieks nevar motivēt savus darbiniekus strādāt? Municipālā policijas darbinieki strādā maiņās, domāju, ka atrastos cilvēki, kuri ir gatavi uzņemties papildslodzi un saņemt paaugstinātu darba algu”, - paziņoja vicemērs.

Atzīmēsim, ka pašvaldība solīja, ka līdz 14. oktobrim sāks strādāt Municipālā policijas papildus patruļa pilsētas centrā, kuras uzdevumu vidū ir kārtības ieviešana autoostā.


Написать комментарий