Kino palīdzēs daugavpiliešiem vairāk uzzināt par saviem tuvākajiem kaimiņiem lietuviešiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lietuvas vēstniecība Latvijā kopā ar Daugavpils Latviešu kultūras centru nolēma pirmo reizi rīkot mūsu pilsētā Lietuvas kino nedēļu.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja LKC direktore Regīna Osmane, no 17. oktobra līdz 20. oktobrim kinoteātrī „Renesanse” daugavpiliešu uzmanībai piedāvās 8 labākās kaimiņvalsts režisoru filmas. Svinīgajā atklāšanas ceremonijā piedalīsies Lietuvas vēstnieks Ričards Degutis un divi režisori, viens no kuriem ir pazīstamā Lietuvas aktiera Donatasa Banionisa dēls Raimunds. Viņa filna ar nosaukumu „Bērni no viesnīcas „Amerika”, kura uzņemta tālajā 1990. gadā, atklās Lietuvas kino nedēļu Daugavpilī.

Organizatori ir pārliecināti, ka Lietuvas filmu demonstrēšana piesaistīs daudzu mūsu pilsētnieku uzmanību, jo Kino nedēļas repertuārs ir pietiekami daudzveidīgs: te varēs noskatīties gan psiholoģiskas un sociālas drāmas, gan fantastikas filmas un trilleri, kā arī dokumentālu filmu.

Jāatzīmē, ka visas piedāvātās filmas ir saņēmušas prestižas kino prēmijas. Piemēram, režisores Kristīnes Buožites filma „Aurora” apbalvota ar galveno balvu ASV fantastikas filmu festivālā. Sociālā drāma „Eirāzietis” 2010. gadā saņēma festivāla „Kinošoks” galveno balvu, kā arī vairākas Lietuvas nacionālās prēmijas. Režisora Mantasa Kvedaravičusa dokumentālā filma „Barzaks”, kura stāsta par cilvēku nolaupīšanu Čečenijā, ieguva speciālu Berlīnes kino festivāla balvu.

Ieeja uz visām Lietuvas kino nedēļas filmām būs brīva, bet tās demonstrēs oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.


Написать комментарий