J. Dukšinskis par florbola atbalstīšanu: Tika izveidota iniciatīvas grupa, un nolēmām vienkārši palīdzēt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 10. oktobra sēdes darba kārtībā iekļauts lēmums par naudas līdzekļu Ls 5006 apmērā piešķiršanu florbola attīstībai Daugavpilī, turklāt, kā tika ziņots iepriekš, finansējums nesen dibinātajai sabiedriskajai organizācijai „Latgales florbola savienība”, neskatoties uz daudzām pastāvošajām sabiedrisko organizāciju atbalsta programmām (tai skaitā arī sporta), iekļauts tieši pašvaldības budžetā.

Vicemērs Jānis Dukšinskis uz lūgumu komentēt šo lēmumu par finansējuma izdalīšanu šim sporta veidam, kā arī summām, kuras tiek izdalītas citām pilsētas sporta organizācijām, pavēstīja:

„Pilsēta atbalsta daudzus sporta klubus un organizācijas, piemēram, spīdveju un lielās balvas norisi (tas pārsniedz 100 tūkst. latu), futbola organizācijas (55 tūkst. BFC „Daugava”), hokeja klubu un citus nelielus klubus 5 – 10 tūkst. latu apmērā atkarībā no nepieciešamības un iespējām.

Pēdējā laikā florbols Latvijā diezgan labi attīstās, un ir labi rezultāti. Arī Daugavpilī bija pieredze uzsākt šīs kustības – florbola attīstību, bet tā nebija veiksmīga. Patlaban tika izveidota iniciatīvas grupa, un nolēmām vienkārši palīdzēt. Ir komanda, ir spēlētāji, kuri būtu ar mieru spēlēt kopā ar Rēzeknes komandu. Tā ir apvienotā komanda – daļu izdevumu uzņēmās Rēzeknes pilsētas dome, bet daļu – mūsu pilsētas dome. Šī kopējā komanda pastāvēja Latgalē un piedalījās pirmās līgas sacensībās.

Tuvākajā laikā būs informācija, vai spēles varēs noskatīties mūsu Olimpiskajā centrā. Viņi šogad grib organizēt jaunatnes florbola akciju–festivālu. Šis sporta veids nav dārgs, pietiekami dinamisks un interesants, tādēļ gribam redzēt, vai šajā virzienā radīsies interese”, - pastāstīja J. Dukšinskis.


Написать комментарий