Rita Strode: Daugavpils pilsētas mēra politika ir pareiza – tā ļauj deputātiem parādīt savu īsto seju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, otrdien, 8.oktobrī, apritēja pašreizējās Daugavpils pilsētas domes darba 100 dienas.

Šajā sakarā portāls Gorod.lv nolēma griezties pie visiem deputātiem ar lūgumu novērtēt Daugavpils pilsētas pašvaldības darbu šajā laika posmā.

Pēc deputātes Ritas Strodes („Attīstības partija”) domām, nav iespējams adekvāti izvērtēt Daugavpils pilsētas domes darbu 100 dienās, jo pašreizējā Domes sastāvā ir daudz jaunu politiķu, kuru zināšanas par pašvaldības darbu nav pilnīgas.

„Saprotams, ka plašsaziņas līdzekļi problēmas atspoguļo ļoti dažādi, arī iedzīvotāji pašvaldības lēmumus uztver dažādi. Pirms vēlēšanām dotie solījumi nebija līdz galam izanalizēti un pārdomāti. Pēc vēlēšanām gan daugavpilieši, gan pārējie valsts iedzīvotāji neizjuta, ka dzīve uzreiz kļuva labāka, tomēr cilvēki cer uz labāko.

Šajā laikā jauns Domes sasaukums nav izdarījis neko kardinālu, izņemot struktūrizmaiņas. Manuprāt, pilsētas mēra politika ir pareiza – tā ļauj deputātiem parādīt savu īsto seju, aktīvi piedalīties pilsētā notiekošajos procesos. Jo, piedaloties dažādu komiteju un darba grupu darbā, deputāti var iepazīties ar sarežģītu organismu – pašvaldību. Par pilsētas domes darba rezultātiem jāatbild ne tikai Domes priekšsēdētājam un viņa vietniekiem, bet visiem deputātiem, kuri pārstāv 7 politiskos spēkus”, uzskata R.Strode.

Deputāte atzīmēja, ka „Attīstības partija” neesot solījusi neko neiespējamo. Piemēram, tika izpildīts solījums par skolēnu nodrošināšanu ar bezmaksas skolas pusdienām. Protams, tas tika panākts ne tikai partijas pārstāvja – vicemēra Jāņa Dukšinska un viņa partijas biedru spēkiem, šo lēmumu atbalstīja visi deputāti.

„Izteicām ierosinājumus, kuri bija saistīti ar aktīvāko ES fondu līdzekļu piesaisti Daugavpilī nākamajā plānošanas posmā, bet saskaramies ar nopietnu problēmu, jo lieli projekti nav izstrādāti un iesniegti attiecīgajās ministrijās. Un, lai neatkārtotos 2003.gada situācija, kad pilsētas vadībai vajadzēja paspēt iekāpt vilciena pēdējā vagonā, šis jautājums tiks aktualizēts. Projektu īstenošana nozīmē jaunas darba vietas, labu atalgojumu, iespēju, ka jaunieši paliks dzimtenē. Cerams, ka jautājuma risināšanā palīdzēs Saeimas deputāti no Daugavpils un Latgales, ar dažiem no kuriem es kontaktējos”, paskaidroja Rita Strode.

Deputāte novēlēja Daugavpils pilsētas vadībai un pašvaldības struktūru vadītājiem piesardzīgi risināt kadru jautājumus: „Darbs pašvaldībā prasa lielu pieredzi, psiholoģijas izpratni, jo katru dienu nākas saskarties ar daudziem cilvēkiem. Dažreiz nepareizie vārdi vai rīcība var kaitēt pašvaldības darbam.

Jaunie darbinieki ir nepieciešami, bet jābūt piesardzīgiem. Piemēram, Japānā līdz šim tiek praktizēts padomju laiku princips, saskaņā ar kuru par departamenta vadītāju nevar kļūt cilvēks, kas nav strādājis šajā struktūrā un nezina tās specifiku”, ir pārliecināta deputāte R.Strode.


Написать комментарий