SVF: Attīstības valstu tirgus gaida nestabilitātes vilnis

foto: modernbanking.org
foto: modernbanking.org

Pasaules finanšu sistēmas pārbūve apdraud attīstības valstu tirgus ar jaunu nestabilitātes vilni, tiek atzīmēts vakar publicētajā Starptautiskā Valūtas fonda atskaitē (SVF).

No 2008. gada to tirgos ienāca teju 470 miljardi dolāru, bet tagad ir neizbēgams kapitāla plūsmu „apgrieziens”, ziņo laikraksts „Komersant”.

Vispirms SVF sagaida fondu risku pieaugumu tirgos, kuri attīstās, no tiem aizies daļa investoru, kā arī pieaugs finanšu sistēmu nestabilitātes riski uz vispārējās situācijas ar kredītiem un inflācijas samazināšanās fona.

Eiropai un ASV tuvākajos divos gados būs jānodarbojas ar problēmbanku savstarpējo attiecību ar korporatīvajiem aizņēmējiem „izšuvošanu”, t.i., ar aktīvas „nestandarta” 2009. – 2010. gada naudas kredītu politikas seku likvidāciju, - ziņo top.rbc.ru.  

Atgādināsim, ka iepriekš SVF rīkotājdirektore Kristīne Lagarda paziņoja, ka ASV ārējā parāda „griestu” palielināšanas nespēja draud pasaules ekonomikai ar daudz nopietnākām sekām nekā pašreizējais valdības kolapss.

Uzstājoties ar runu Džordža Vašingtona universitātē, kura bija veltīta desmitgades pasaules ekonomikai, K. Lagarda teica, ka ASV valdībai jāstiprina finanšu sistēmu ilgtermiņa perspektīvā. Viņa atzīmēja, ka vienošanās par ārējo parādu ir kritiski svarīga.


Написать комментарий