Katrs Eiropas iedzīvotājs gadā apēd vismaz vienu Latvijā ražotu olu

foto: poleznovredno.ru
foto: poleznovredno.ru

Ola ir veselīgs un dzīvnieku izcelsmes olbaltumiem bagātīgs produkts, kas ir ātri un daudzveidīgi pagatavojams, tādēļ nemainīgi populārs. 

Šodien, 11.oktobrī, tiek atzīmēta Pasaules Olu diena – uzņēmums Balticovo aplēsis, ka ikviens Eiropas iedzīvotājs gadā apēd vismaz vienu Latvijā ražotu olu.

«Šogad mēs saražosim 550 miljonus olu, kas ir par 50 miljoniem olu vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tas kļuvis iespējams tādēļ, ka esam mērķtiecīgi investējuši ražošanas paplašināšanā un jaunās vistu novietnēs. Neraugoties uz to, ka Eiropas tirgus nozarē ir vērojama lejupslīde, šo gadu plānojam pabeigt ar nelielu peļņu,» portālam BNN norāda uzņēmuma Balticovo valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Viņš prognozē, ka nozarē Eiropā nākamajā gadā būs vērojama olu ražošanas uzņēmumu konsolidēšanās un to pārpirkšana.

«Tā kā uz Eiropas tirgiem eksportējam līdz 70% no savas produkcijas, esam aplēsuši, ka katrs Eiropas iedzīvotājs gadā apēd vismaz vienu Latvijā ražotu olu,» teic Veinbergs.

Pasaules Olu dienu 1996.gadā iedibināja Starptautiskā olu komisija (IEC). IEC priekšsēdētājs Džaoans Ivi skaidro: «Kopš 1996.gada visā pasaulē norisinās pasākumi, kuros tiek godināta olu nozīmīgā loma visas planētas cilvēku paēdināšanā. Mūsu nozare jūtas priviliģēta, ražojot produktu, kas var būt vērtīgs tik daudziem cilvēkiem pasaulē. Pasaules Olu dienā mēs publiski apsolām turpināt sadarboties ar pārtikas organizācijām un jaunattīstības valstīm, lai palīdzētu nodrošināt katram iespēju saņemt pārtikā olas.»


Написать комментарий