Britu «baltā atraitne», iespējams, bija atslēgas figūra teroraktā Nairobi veikalā

foto: kommersant.ru
foto: kommersant.ru

Kenijas policija sadarbībā ar britu kolēģiem secinājuši, ka, visticamāk, iebrukumu lielveikalā Kenijā un vairāku dienu ķīlnieku krīzi, kurā bojā gāja desmitiem nevainīgu cilvēku, tik tiešām varētu būt organziējusi 29 gadus vecā Samanta Lūtveita jeb tā dēvētā "Baltā atraitne". 

Pašreiz pieejamā informācija liecina, ka tieši viņa varētu būt atslēgas figūra "Shaabab" teroristu grupējumā.

Kanāls "Sky news" ziņo, ka četru bērnu māte Lūtveita bija plānojusi vēl vairākus teroraktus ar iespējami lielāku upuru skaitu. Viņas mājās atrasti pierādījumu, ka sieviete plānojusi spridzināt Nairobi restorānus, Kenijas valdības māju, kā arī ANO pārstāvniecības ēku.

Organizējot Kenijas lielveikala teroraktu, Samata dzīvojusi mājā, no kurienes paveras skats uz pludmali, kas pilna ar tūristiem, baudot siltās smiltis. Pašā Nairobi slaktiņa dienā britu "baltā atraitne" bijusi Mombasā - Kenijas otrajā lielākajā pilsētā -, kur apciemoja kādu sievieti, kuras vīrs nogalināts Somālijā. Tieši ar prasībām izvest karaspēku no Somālijas arī saistīts Kenijas terorakts, kuru organizēja "Shaabab" ar Lielbritānijas pilsoni Lūtveitu priekšgalā.

Kenijas policisti arīdzan atraduši "baltās atraitnes" privātos pierakstus - līniju burtnīcas lapas, kas kalpojušas par dienasgrāmatu. Tajās Samanta runā par savu četru bērnu vēlmi uzaugot kļūt par "taisnības cīnītājiem". Lūtveitas bērnu tēvs 2007.gada 7.jūlijā uzspridzināja Londonas metro, nogalinot 26 cilvēkus.

Samantas Lūtveitas meklēšana šobrīd norit starptautiskā līmenī, un viņa atzīta par vienu no pašreiz visbīstamākajām teroristēm. Zināms, ka "baltā atraitne" uzturas kaut kur Austrumāfrikā.

Lūtveita ir Lielbritānijas pilsone, kuras tēvs bija britu karavīrs, bet viņa pārgāja islāmticībā. 29 gadus veco sievieti meklē Interpols.


Написать комментарий