Latvijas PVD pievērš lielāku uzmanību piena produktiem no Lietuvas

foto: vita-schola.ru
foto: vita-schola.ru

Ņemot vērā ”piena kariem” starp Lietuvu un Krieviju, arī Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pievērsis pastiprinātu uzmanību Lietuvā ražoto piena produktu kvalitātei, piektdien intervijā LNT raidījumam ”900 sekundes” sacīja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

Analīžu rezultāti tiks darīti zināmi, tiklīdz tie būs pieejami, viņš solīja.

Skaidrojot iemeslus, kādēļ PVD nolēmis pievērst lielāku uzmanību Latvijas pircēju iecienītajiem Lietuvā ražotajiem piena produktiem, Balodis teica, ka, ņemot vērā Latvijas mazumtirdzniecības struktūru, pastāv reāla iespēja, ka Latvijas veikalos iepludināti piena produkti, kurus Krievijas piekoptās politikas dēļ lietuviešu ražotāji nevarēs realizēt Krievijas tirgū.

PVD ģenerāldirektoru pārsteidzis tas, ka Krievijā kopš 7. oktobra ieviestais embargo tiek attiecināts uz visiem Lietuvā ražotajiem piena produktiem, nevis uz konkrētiem uzņēmumiem, par kuru ražotās produkcijas kvalitāti uzraugiem radušās šaubas.

Balodis atzīst, ka nedz šogad, nedz pērn Latvijas PVD, pārbaudot Latvijā un Lietuvā ražotos piena produktus, nav atklājusi nekaitīguma kritēriju neievērošanu. "Nozīmīgus pārkāpumus neesam konstatējuši, ir konstatētas dažas neatbilstības marķējumā," teica PVD ģenerāldirektors.

"Delfi" jau vēstīja, ka, aizbildinoties ar Lietuvā ražotajos piena produktos it kā atklātu mikrobioloģisku piesārņojumu un sanitāri ķīmiskajiem rādītājiem, Krievijā no 7. oktobra noteikts daļējs aizliegums piena produktu ievešanai no Lietuvas.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins gan devis rīkojumu pārtraukt pastiprinātās kontroles uz Lietuvas un Krievijas robežas, taču tas vēl nenozīmē tirgus atvēršanu lietuviešu pienam, biezpienam, sieram un jogurtam.

Piektdien, 11. oktobrī Maskavā plānota Lietuvas delegācijas tikšanās ar Krievijas ekspertiem, ar ko plānots runāt par embargo atcelšanu.


Написать комментарий