Ludzas novada pašvaldība plāno atjaunot slēpošanas tradīciju pilsētas parkā

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

Daudzi pilsētas viesi apbrīno Ludzas pilsētas parku. Iespējams, ka daži vēl atceras, ka ik ziemu parkā bija slēpošanas trase, kuru izmantoja gan skolēni, gan slēpošanas entuziasti.

Pašreiz Ludzas novada pašvaldība plāno atjaunot slēpošanas tradīciju parkā. Ziemā dienas ir īsas, un jau dienā kļūst tumšs. Lai varētu slēpot arī garajos ziemas vakaros, vasarā parkā tika renovēta visa apgaismojuma sistēma – kabeļi ieguldīti zemē, nomainītas visas laternas (darbus ļoti kvalitatīvi un laicīgi veica SIA „Kvēle”).

Kā informē Ludzas novada portāls, pašreiz norit slēpošanas un nūjošanas aprīkojuma iepirkuma procedūra, kuras ietvaros tiks iegādāti 68 slēpju komplekti (slēpes, slēpošanas nūjas, stiprinājumi, dažādu izmēru zābaki), 1 slēpošanas trases rullis, kā arī 10 nūjas mūsdienās populārajam sporta veidam – nūjošanai. 30 slēpju komplekti nonāks Ludzas pilsētas ģimnāzijā sporta stundu organizēšanai, bet pārēji 38 un nūjošanas aprīkojums būs pieejami nomā (kontaktpersona Andrejs Narnickis; tālrunis: 65707124; darba dienās līdz plkst. 12.00; Raiņa ielā 16, 2. stāvā). Interesi par nūjošanu jau izrādīja Ludzas Diabēta Biedrība.

Visas šīs darbības notiek starptautiskā projekta „Veselīga dzīvesveida veicināšana Latvijas un Baltkrievijas reģionos” („Move for Life”) ietvaros; projektu vada Eiroreģions „Ezeru zeme”, un tajā piedalās vairāki partneri no Latvijas un Baltkrievijas. Iestājoties ziemai projekta partneri rīkos 3 starptautiskās slēpošanas sacensības – Novopolockā, Braslavā un Riebiņos, kuros piedalīsies skolēni no partneru pašvaldībām, tai skaitā arī Ludzas novada skolēni. 2014. gada februārī Preiļos notiks ģimeņu slēpošanas sacensības, un tām Ludzas novada pašvaldībai arī būs nepieciešams atrast brīvprātīgus slēpošanas piekritējus.

Projekta ietvaros tapa e-brošūra “Aktīvs un vesels”; to var lejuplādēt šeit…

Visas aktivitātes atbalsta Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas – Lietuvas –  Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma. Ludzas novada pašvaldības budžets projektā 80 584,70 EUR, t.sk. EKPI finansējums 72 526,23 EUR; Latvijas valsts finansējums: 4 029,24 EUR; Ludzas novada pašvaldības  līdzfinansējums: 4 029,23 EUR.



Написать комментарий