Daugavpilieši atkal neapmierināti: vadība pievīla viņu ar DzKSU saistītās cerības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Daugavpils pilsētas pašvaldība ir izstrādājusi līgumu par dzīvojamā fonda pārvaldīšanu un apkalpošanu, kuru ar daugavpiliešiem slēgs SIA „Daugavpils DzKSU”.

Ceturtdien, 10.oktobrī, Daugavpils pilsētas domē notikušajā sapulcē apsprieda šī līguma projektu un pašvaldības uzņēmuma darba kārtību. Sākotnēji uz sapulci bija aicināti daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākie, taču bija ieradies arī liels dzīvokļu īpašnieku skaits.

Pirms sapulces divas pasākuma dalībnieces pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņas esot ieradušas uz sapulci, lai noskaidrotu dažus organizatoriskos jautājumus, kā arī lai pārliecinātos, vai SIA „Daugavpils DzKSU” darbs ir uzlabojies. Viņas esot piedalījušās arī jūlijā notikušajā sapulcē, kuras gaitā notika kaislīga diskusija, pilsētnieki pārmeta toreizējai uzņēmuma vadībai nekvalitatīvu darbu un nelaipnu izturēšanos pret klientiem.

Izrādījās, ka grozījumi Ministru kabineta noteikumos par dzīvokļu apsaimniekošanu nebija tas, kas uztrauca konferenču zālē pulcējušos daugavpiliešus. Vicemērs Pēteris Dzalbe pastāstīja par jaunā līguma projektu, kurš saskaņā ar likumu paredz dzīvokļu īpašnieku plašākas pilnvaras, piemēram, iespēju pasūtīt kādu apkalpojošās organizācijas (šajā gadījumā, DzKSU) pakalpojumu.

Neskatoties uz to, ka bija runāts par sāpīgiem jautājumiem, pilsētniekus vairāk uztrauca, kādā veidā minētie jauninājumi ietekmēs viņu dzīvi, vai komunālo pakalpojumu maksa samazināsies utt.

Deputāta Vladislava Bojaruna, kurš bija iepriekšējās sapulces iniciators, argumenti īpaši netika ņemti vērā. Dzīvokļu īpašnieki pārmeta deputātam, ka šoreiz viņš esot SIA „Daugavpils DzKSU” pusē, atbalsta un attaisno šīs organizācijas darbību. Deputāts paskaidroja, ka strādā pie šiem jautājumiem, tiekas ar cilvēkiem, cenšas risināt īpaši aktuālās problēmas.

Pamazām diskusija pārvērtās ierastajā balagānā, daļa iedzīvotāju atstāja konferenču zāli, citi izteica pretenzijas pašvaldības vadībai V.Bojaruna un P.Dzalbes personā, kuri, pēc pilsētnieku vārdiem, līdz šim laikam nav sakārtojuši pilsētas struktūru.

Atgādināsim, ka šī gada 16.jūlijā Daugavpils pilsētas domē notika sapulce, kuras gaitā pilsētnieki asi kritizēja toreizējo DzKSU vadību. Pasākuma mērķis – uzklausīt pilsētnieku viedokli un koriģēt turpmāko rīcības plānu – netika sasniegts, jo konstruktīvais dialogs nebija izdevies. Jautājumu apspriešana pārvērtās strīdā un balagānā. Vakar situācija atkārtojās...



Написать комментарий