Līvānos darbību uzsākusi jauna biedrība

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Šī gada 2.oktobrī durvis vēra vaļā jauna biedrība Līvānos “Daudzfunkcionālais ģimeņu atbalsta centrs” Šodiena rītdienai””, kas dibināta ar mērķi palīdzēt Līvānu pilsētā dzīvojošajām ģimenēm, bērniem, jauniešiem, vecākiem un vecvecākiem integrēties mūsu mainīgajā sabiedrībā, īpašu uzmanību pievēršot ģimenēm, kuru ģimenes locekļi dzīvo un strādā ārzemēs, kur bērni dzīvo šķirti no saviem vecākiem, kā arī saglabāt latvisko identitāti un ģimeniskās saites.

Kā informē Līvānu novada portāls, ideja par šāda centra izveidi dzima pirms vairākiem gadiem, kad mans vecākais dēls devās uz Īriju, kur sāka strādāt, pelnīt savu naudiņu un uzsāka patstāvīgu ģimenes dzīvi. 2006.gada augustā jaunajā ģimenē piedzima meitiņa... mana mazmeita. Sirds vai plīsa pušu, ka nevaru viņu paņemt rokās un samīļot, jo dzīvo tik tālu, tik tālu.... Pirmo reizi mazmeitiņu ieraudzīju fotogrāfijā, ko man dēls atsūtīja caur internetu - jau ar lielām, skaistām, debeszilām acīm. Ilgi to nevarēju izturēt, jau pēc pusotra mēneša pasūtīju lidmašīnas biļeti un devos uz Īriju. Toreiz lidmašīnas biļetes vēl bija lētas. Šis bija mans pirmais lidojums uz Īriju, kas pārtapa ikgadējos braucienos daudzu gadu garumā. Zinu, ka šāda situācija ir daudzām ģimenēm Līvānu novadā. Tādējādi radās vajadzība pēc vietas, kur var atnākt aprunāties, sniegt un saņemt atbalstu, darboties kopā. Biedrības darbinieki aicina ikvienu apmeklētāju iepazīties ar biedrības piedāvātajām aktivitātēm, būs iespēja darboties, būt aktīvām arī tām vecuma un interešu iedzīvotāju grupām, kurām līdz šim nav bijis iespējas līdzdarboties.

Daudzus noteikti interesēs, kā tad praktiski veidojās šī biedrība. Griezos pie saviem domubiedriem, aicināju visus kopā, izstāstīju ideju. Patika. Atradām arī telpu (vienistabas dzīvokli ), ko biedrība šobrīd īrē. Tā nu mēs pieci uzņēmīgie līvānieši kopīgi sagatavojām visus nepieciešamos dokumentus, iesniedzām un gaidījām kad paziņos par jaunās biedrības reģistrācijas apliecības piešķiršanu. Viss izdevās! Bet ar to viss lielais darbs tikai sākās. Atpakaļceļa vairs nebija... Diezgan daudz bija jāiegulda kosmētiskajā remontā, arī mēbeles bija vajadzīgas. Līdzekļu nebija daudz. Dzīvokļa saimniece bija ļoti pretimnākoša, viņa piedāvāja mēbeles, aizkarus, materiālus dzīvokļa remontam. Arī man pašai bija daži tapešu ruļļi, aizkari, pa līmes tūbiņai, kāda krāsas bundža. Bet ar to bija par maz. Saņēmu dūšu un devos pie Līvānu uzņēmējiem, kuri atbalstīja, piešķirot mums „saulainas” tapetes, līmi, krāsu, otas, apdares materiālus. Salikām visu kopā, strādājām. Atsaucīgi cilvēki nomainīja durvīm jaunu slēdzeni, sakārtoja elektrības pievadus, ierīkoja internetu. Beidzot darbs bija galā. Palika tikai daži sīkumiņi, ko laika gaitā uzlabosim.

Tagad biedrībai ir divas skaistas, tīras telpas - viena biroja telpa ar diviem darba datoriem, otra - aktivitāšu telpa, kura ir neliela, bet ļoti mājīga. Jā, starp citu, dažas mēbeles tika atjaunotas pašu rokām. To visu esam paveikušas ar labu, devīgu, atsaucīgu cilvēku palīdzību, par ko sakām neizsakāmu PALDIES!

Sākot ar 2.oktobri gaidām ikvienu jaunajā biedrībā Līvānos Rīgas ielā 63 a ( dz.17, pirmajā stāvā ) daudzdzīvokļu mājā pretī Līvānu mūzikas skolai).

Biedrības darba laiks ir: pirmdiena, otrdiena, trešdiena, ceturtdiena no plkst.10.00-17.00. Lūdzam mūs apmeklēt nelielās cilvēku grupiņās (5-7 cilvēki ), jo biedrības telpa ierobežo lielāka cilvēku skaita uzņemšanu vienlaicīgi.  Aicinām zvanīt pa tālruni  Lolitai 28673610 vai rakstīt e-pastu: lolitab@inbox.lv


Написать комментарий