Jēkabpilī uz aizsargdambja Daugavas kreisajā krastā jauni informatīvie stendi

foto: jekabpils.lv
foto: jekabpils.lv

Jēkabpils tūrisma informācijas centrs ar Jēkabpils vēstures muzeja informatīvu atbalstu īstenojis biedrības „Daugavas savienība” projekta “Daugavas ūdensceļš” otro posmu, uzstādot informatīvos stendus Daugavas kreisajā krastā, ziņo Jēkabpils pašvaldības portāls.

2012. gadā šādi stendi tika uzstādīti Daugavas labajā krastā, ietverot informāciju par Daugavas ūdensceļa kultūrvēsturisko mantojumu un Daugavas nozīmi Jēkabpils un Krustpils pilsētu vēsturē.

Stendi vēsta par to, kā cēlusies Jēkabpils un Krustpils, kā Daugavas krastos dzīvojuši zvejnieki, kā izskatījusies un darbojusies pārceltuve Daugavas abos krastos u.c.

Savukārt stendi, kas izvietoti Daugavas kreisajā krastā ir papildināti ar informāciju par abu tiltu pār Daugavu būvniecību, Pļaviņu ielas vēsturi, lielākajiem plūdiem pilsētas vēsturē un Daugavas aizsargdambja būvniecību. Pavisam izvietoti 7 informatīvie stendi.

Informāciju stendos papildina vēsturiskas fotogrāfijas no muzeju un kolekcionāru krājumiem. Stendi sagatavoti latviešu, krievu, angļu un vācu valodās.

Projekta kopējās izmaksas ir 1162,00 Ls, no kuriem 562 Ls ir biedrības „Daugavas savienība” finansējums, bet 600 Ls Jēkabpils pilsētas pašvaldības finansējums.


Написать комментарий