Tirdzniecības centrs “Dvinsk” kļūs par spēļu zāli: deputāti nobalsoja “par”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 10.oktobrī Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti atļāva SIA “Olympic Casino Latvia” atvērt Daugavpilī jaunu spēļu zāli, kas atradīsies Sakņu ielā 15 – tirdzniecības centra „Dvinsk” pirmajā stāvā.

Juridiskā departamenta Iekšējās inspekcijas nodaļas juriste Marina Dimitrijeva paskaidroja, ka firma esot iesniegusi visus atļaujas izsniegšanai nepieciešamos dokumentus un informāciju, konstatēts, ka šajā gadījumā nedarbojas likumā noteiktie aizliegumi par azartspēlēm.

Sēdes gaitā deputātiem paziņoja, ka minētā firma mūsu pilsētā bija atvērusi trīs spēļu zāles, patlaban darbojas viena no tām, divu pārējo spēļu zāļu licences esot anulētas. Kopumā Daugavpilī darbojošos spēļu zāļu skaits esot samazinājies: 2009.gadā darbojās 26, šogad – 15 spēļu zāles. Salīdzinājumam minēsim, ka Jelgavā to ir 12, Liepājā – 14, Rēzeknē un Ventspilī – 11, Rīgā – 160.

Deputātiem paskaidroja, ka Daugavpils pilsētas pašvaldībā neesot iekšējo saistošo noteikumu, kuri papildus regulētu spēļu zāļu darbību, jo visi noteikumi ir atrunāti valsts likumdošanā.

Acīmredzot, lai deputātiem nebūtu šaubu, pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pastāstīja sekojošo: „Kādreiz Daugavpilī darbojās 28 spēļu zāles, un bija panākta vienošanās, ka to skaits nepieaugs. Sakarā ar to, ka patlaban to ir tikai 16, šī tradīcija tiek saglabāta”.

Atbildot uz jautājumu, vai, atvērot spēļu zāli, jāsaņem iedzīvotāju piekrišana, ziņotāja norādīja, ka minētajā gadījumā lēmumu pieņem deputāti, kuri izvērtē, vai netiks ierobežotas iedzīvotāju tiesības, tādēļ deputāti kā iedzīvotāju pārstāvji var izlemt šo jautājumu.

Rezultātā juridiskie iemesli atteikt atļaujas izsniegšanā netika konstatēti, un deputāti saskatīja šajā situācijā plusus – nodokļu maksājumus pilsētas budžetā un darba vietas. Komentējot lēmumu, pilsētas domes priekšsēdētājs minēja, ka bieži vien tiek runāts, ka Daugavpilī jauniešiem neesot, kur atpūsties, un izteica cerību, ka minētais pakalpojums tiks sniegts augstā līmenī.

Tādējādi tirdzniecības centrā „Dvinska” tiks iekārtota spēļu zāle. Deputāti nobalsoja par lēmuma apstiprināšanu, Jevgeņijs Carevs kā viens no ēkas īpašniekiem, nebalsoja.


Написать комментарий