ASV vīrietis nespēja panākt tiesas lēmuma atcelšanu par savu nāvi

foto: novostiua.net
foto: novostiua.net

ASV vīrietis vēl arvien skaitās, miris likumu nepilnību dēļ.

Ārzemju MIL informē par pārsteidzošo ziņu ar nosaukumu „Dzīvie miroņi Ohaio”. Par šādas rezonanses iemeslu kļuva likumdošanas kolīzija, kā rezultātā vīrietis joprojām juridiski ir „nomiris”, kaut gan patiesībā ir dzīvs, - ziņo telegraf.com.ua.

Donalds Judžins Millers jaunākais tika pasludināts par mirušu 1994. gadā pēc tā, kad viņš 8 gadus skaitījās pazudis bez vēsts. Tiesnesis Henkoks Alans Dēviss, kurš tajā laikā pieņēma lēmumu par jaunā cilvēka atzīšanu par nomirušu, pateica, ka šo lēmumu atcelt nav iespējams, jo jau ir iztecējis noilguma termiņš: „Ir acīm redzams, ka cilvēks atrodas tiesas zālē un ir vesels. Tomēr no likuma redzes viedokļa jūs esat nomiris”, jo saskaņā ar štata likumiem atcelt lēmumu par cilvēka nāvi var tikai 3 gadu laikā pēc tā pieņemšanas.

Pats vīrietis pastāstīja, ka viņš aizbēga no mājām vairāk nekā pirms 20 gadiem, jo pārmērīgi lietoja alkoholu un zaudēja darbu. Lēmumu par viņa atzīšanu par nomirušu panāca viņa bijusī sieva Robina Millere, kura visu šo laiku nesaņēma alimentus. Bet ar vīra atzīšanu par nomirušu viņa plānoja panākt tiesības uz sociālās palīdzības saņemšanu bērniem. Uz šo brīdi nav zināms, vai sieviete zināja, ka viņas vīrs ir dzīvs.


Написать комментарий