Iestājoties rudenim, četrkāršojies ielaušanās mēģinājumu skaits mājokļos

foto: sam-postrou.ru
foto: sam-postrou.ru

Līdz ar oktobra sākumu, kad diennakts tumšais laiks kļūst garāks, pieaug ielaušanās mēģinājumu daudzums mājokļos un komerctelpās.

Jau oktobra sākumā, salīdzinot ar septembri, reģistrēts četras reizes lielāks iebrukumu mēģinājumu skaits svešā īpašumā, informē apsardzes uzņēmums Koblenz drošība.

Iebrukuma mēģinājumi tiek izdarīti gan cenšoties salauzt durvis, gan izsitot logus un tādā veidā meklējot iespēju iekļūt īpašumā. Speciālisti aicina atcerēties par atbilstošu apgaismojumu pie sava īpašuma, kā arī aizvērt žalūzijas un aizkarus logiem, tādējādi liedzot ļaundariem iespēju ielūkoties īpašumā un novērtēt potenciālos guvumus no ielaušanās tajā.

«Viens no galvenajiem iemesliem šādam agresīvas rīcības pieaugumam ir tumšais laiks, kas liek ļaundariem justies drošākiem un nemanāmākiem. Tāpēc ir pēdējais laiks padomāt par tumšajam laikam atbilstošu ielu apgaismojumu, kā arī māju, biroju un veikalu apgaismojuma savlaicīgu ieslēgšanu. Šādu ļaunprātīgo aktivitāšu pieaugumu mēs novērojam katru rudeni un savlaicīgi aicinām iedzīvotājus pievērst pastiprinātu uzmanību sava īpašuma drošībai,» skaidro uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks.

Uzņēmumā norāda, ka katru gadu oktobrī pieaug vispārēja cilvēku agresija, kas izpaužas dīvainās rīcībās, pārkāpumos un sabiedriskās kārtības traucējumos. Piemēram, ja vasaras mēnešos sabiedriskajā transportā neērtības citiem pasažieriem pārsvarā sagādāja cilvēki alkohola reibumā, tad tagad 2-3 reizes vairāk ir aktivizējušies agresīvi pasažieri, huligāni un arī narkomāni.


Написать комментарий