Daugavpils pilsētas budžets tika palielināts līdz 57,5 miljoniem latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 10.oktobrī Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma gala lēmumu par pilsētas budžeta palielināšanu gandrīz par 3,4 miljoniem latu – 57 526 086 latiem.

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paskaidroja, ka grozījumi galvenokārt ir saistīti ar pedagogu darba algām domātās mērķdotācijas saņemšanu un nodokļos iekasētās summas pieaugumu.

Pašvaldība saņēmusi 2,86 miljonus latu pedagogu darba algām no oktobra līdz gada beigām un mācību iestāžu projektu īstenošanai. Nodokļu iekasēšanas rezultātā iegūtā summa tika palielināta par 483 tūkstošiem latu. Budžets tika palielināts arī par 43 tūkstošiem latu, kuri tika iegūti Marka Rotko mākslas centra maksas pakalpojumu sniegšanas rezultātā. Budžetā tika iekļauta summa 29,5 tūkstošu latu apmērā, kuru pirms dažām dienām valsts iedalīja mācību grāmatu iegādei.

Minētie papildlīdzekļi tika novirzīti darba algām vai sadalīti starp dažādām Domes iestādēm. Vislielākā summa, kuru pašvaldība guva iedzīvotāju ienākuma nodokļa iekasēšanas rezultātā, - 300 tūkstoši latu – tiks novirzīti Komunālās saimniecības pārvaldei pilsētas sanitārās tīrīšanai veikšanai, ielu apgaismojuma sistēmai, labiekārtošanas darbiem, avārijas stāvoklī esošo koku likvidēšanai, kapsētu uzturēšanai. Līdzekļi tika iedalīti arī Latgales centrālajai bibliotēkai, Kultūras pārvaldei kultūras papildus pasākumu rīkošanai, Dizaina un mākslas vidusskolai „Saules skola”. Tika paredzēti līdzekļi, kas segs pārvadātāju zaudējumus. Budžetā tika iekļauta summa, kas pirms tam bija izslēgta no skolu renovācijām domātā kredīta, jo bija runa par dažu darbu dublēšanu. Tika paredzēti līdzekļi Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei – prēmijām par godu Skolotāju dienai. Iedalīti papildlīdzekļi florbola attīstībai mūsu pilsētā.

Pirms nedēļas Finanšu komitejas sēdē pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka, visdrīzāk, līdz gada beigām budžetā tiks pieņemti vēl vieni grozījumi, jo tiek plānots, ka darba algu par decembri pašvaldības darbinieki saņems šogad.


Написать комментарий