Iespējams, nākamgad novada jaunieši arī varēs paši organizēt vasaras nometnes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šogad Daugavpils novada dome pirmo reizi rīkoja vasaras nometņu organizēšanas projektu konkursu, kura rezultātā šovasar tika īstenoti 5 jauniešu projekti.

Daugavpils novada domes jaunatnes lietu speciāliste Iluta Kriškijāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka konkursa rīkotāji esot apmierināti ar saņemto atskaišu rezultātiem, tiek plānots, ka arī nākamgad novada jaunieši varēs piedalīties šajā projektu konkursā un lietderīgi pavadīt vasaru. Tomēr par projektu konkursa rīkošanu lems Daugavpils novada domes deputāti.

Pēc jaunatnes lietu speciālistes vārdiem, piecās nometnēs Laucesas, Kalupes, Naujenes, Skrudalienas un Tabores pagastos piedalījās 82 jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri piedalījās radošajās darbnīcās, ieguva jaunas prasmes un iemaņas, apguva projektu rakstīšanas pamatus, rīkoja interesantas ekskursijas un pārgājienus, piedalījās sporta pasākumos.

Atgādināsim, ka par konkursa uzvarētāju tika pasludināts Naujenes pamatskolas iesniegtais projekts „5 dienas Meiteņu zemē”. Tika atbalstīts arī Kalupes pagasta pārvaldes iesniegtais projekts „Nometne Kalupes jauniešiem „Lai tēvu zeme neaizaug””, Tabores pamatskolas projekts „Varavīksne”, biedrības „Silenes stariņi” iesniegtais projekts „Sporta un atpūtas nometne „Atklāj sevi”” un Birznieku pamatskolas projekts „Jauniešu nometnes „Radošs piedzīvojums” organizēšana Laucesas pagastā”.

I.Kriškijāne atzīmēja, ka Daugavpils novada dome bija iedalījusi līdzekļus gan vasaras nometņu rīkošanai, gan speciālistu apmācībai, kā rezultātā vasaras nometnes novadā var organizēt 11 sertificētie speciālisti.


Написать комментарий