airBaltic akciju apķīlāšana neietekmēs investoru piesaisti, uzskata SM 1

foto: architecturelab.net
foto: architecturelab.net

Satiksmes ministrija, kas ir valstij piederošo ”airBaltic” kapitāla daļu turētājs, uzskata, ka Rīgas apgabaltiesas lēmums apķīlāt aviokompānijas akcijas Bertolda Flika prasībā pret valsti, neietekmēs nedz nacionālās aviokompānijas ikdienas darbību, nedz turpmāko investoru piesaistes procesu.

Par tālāko rīcību ministrija lems pēc iepazīšanās ar apgabaltiesas pilnu lēmumu, informē Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa piemērojusi pagaidu noregulējumu, apķīlājot valstij piederošās lidsabiedrības "airBaltic" akcijas tās bijušā vadītāja Flika prasībā pret likvidējamo "Latvijas Krājbanku" un Satiksmes ministriju (SM).

Prasības nodrošinājums tika piemērots līdz ar lietas ierosināšanu 8.oktobrī. Lēmums nav pārsūdzams.

Tiesa pieņēmusi arī lēmumu par aizliegumu palielināt pamatkapitālu.

"airBaltic" investoru meklējumi ilgst jau vairāk par gadu. Šonedēļ, kad kļuva zināms par aviokompānijas lēmumu sākt lidojumus uz Abu Dabi, izskanējuši pieļāvumi, ka par "airBaltic" investoru varētu kļūt Apvienoto Arābu Emirātu nacionālā aviokompānija "Etihad Airways". Iepriekš kā viens no reālākajiem pretendentiem uz "airBaltic" līdzīpašnieka "godu" minēta arī Azerbaidžānas nacionālā aviokompānija "AZAD".


Написать комментарий

Aizdevums Jūsu biznesa izaugsmei, sākot no EUR 30 000 līdz EUR 200 000 Cityfinances palīdzes piesaistīt naudu! www.cityfinances.lv