Psihoneiroloģiskā slimnīca mazo pacientu ārstēšanā izmantos trušus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, Daugavpils psihoneiroloģiskā slimnīca apkalpo gandrīz visu Latgales reģionu. Pēc slimnīcas valdes priekšsēdētājas Sarmītes Ķikustes vārdiem, patlaban slimnīcā ārstējas 402 cilvēki, tostarp 21 bērns.

Lai viņi varētu ārstēties daudz efektīvāk, mazo pacientu ārstēšanā izmantos dzīvnieku terapiju, kurā tiek iesaistīti suņi, zirgi, truši, kaķi, delfīni utt.

Pierādīts, ka kontaktēšanās ar dzīvniekiem uzlabo cilvēka vispārējo veselības stāvokli, īpaši labvēlīgi ietekmē cilvēkus ar psihiskām slimībā – viņi kļūst mierīgāki, koncentrētāki un dzīvespriecīgāki.

Sarmīte Ķikuste pastāstīja portālam Gorod.lv, ka nesen viņai uzdāvināja divus viendzimuma trušus, kuri ar Pārtikas un veterinārā dienesta atļauju dzīvos slimnīcas parka teritorijā būrī zem nojumes.

Parkā bieži pastaigājas bērni, kuri labprāt spēlējas ar trušiem. Trušiem pagaidām nav vārdu, tāpēc slimnīcas Bērnu nodaļā ir izsludināts konkurss un bērni tiek aicināti izdomāt dzīvniekiem vārdus. Drīz tiks noteikti konkursa uzvarētāji.

Slimnīcas vadītājas uzskata, ka tagad bērnu ārstēšanas process būs daudz efektīvāks. Tāpat dzīvnieku terapiju varēs izmantot arī pieaugušie pacienti.

Jāatzīmē, ka slimnīcas parkā bērniem ir domāta vislielākā teritorija, kurā atrodas lapene ar galdu, soliņiem, tualeti, ūdeni. Mazie pacienti var izmantot arī smilšu kasti un skrejriteņus, kuri tiek glabāti saimniecības telpā.

Patlaban parka teritoriju rotā dažādu dzīvnieku figūriņas, kuras īpaša terapeita uzraudzībā no sūnām izgatavoja slimnīcas pacienti. Parkā var apskatīt gliemežu, ežu, žirafu, meža cūku figūriņas.

Slimnīcas parku veido dažādi nožogoti sektori, katrā no kuriem atrodas lapene, nelieli sakņu dārzi un puķu dobes, kuri tiek aplaistīti un kuros visi interesenti var nodoties dārzkopībai.



Написать комментарий