Lieta par bijušo “Parex bankas” īpašnieku dāvinājumiem slēgta trešo reizi

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

10.oktobrī tika slēgta lieta saistībā ar bijušo "Parex bankas" īpašnieku Valērija Kargina un Viktora Krasovicka dāvinājumiem saviem dēliem.

Iepriekš lieta tika slēgta jūlijā. Uz to brīdi policija un prokuratūra divus gadus mēģināja rasta atbildes uz jautājumu – vai bija noziegums tajā, ka Kargins un Krasovickis uzdāvināja naudu un īpašumus saviem dēliem.

Pēc tam, kad lieta tika slēgta otro reizi, Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde atjaunoja kriminālprocesu. Pēc prokuratūras iesnieguma, "tika atklātu jauni apstākļi, kuri nebija zināmi tiesas procesa laikā". Kādi – netika precizēts.

Pēc mēneša lieta tika slēgta noilguma dēļ.

Viens no bijušajiem Parex bankas līdzīpašniekiem Viktors Krasovickis, apstiprinot minēto faktu, intervijā portālam Mixnews.lv pauda nožēlu, ka divu gadu laikā vienkārši tika tērēta nodokļu maksātāju nauda.

"Ļoti žēl, ka nodokļu maksātāju – ārstu, skolotāju, policistu - nauda tiek tērēta nepamatotu jautājumu risināšanai," uzsvēra Krasovickis, piebilstot, ka nav izslēgts, ka tagad no valsts budžeta nāksies kompensēt morālo un materiālo kaitējumu.

Tāpat Krasovickis Mixnews.lv paskaidroja bijušo baņķieru lūgumu atbrīvot viņus no valsts nodevas 3115 latu apmērā. Kā zināms, šī summa viņiem jāsamaksā par apelācijas sūdzību tiesā. Viktors Krasovickis uzsvēra, ka tā ir principa lieta.

"Mēs tiešām principa pēc vēlamies saprast, vai mēs dzīvojam tiesiskā valstī. Vai ir tiesības uz taisnīgu tiesu cilvēkam, kam tika atņemts viss īpašums?"


Написать комментарий